Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kampány a britek síterep-alkoholizmusa ellen

2009.12.02. Bata Attila

Kampány a britek síterep-alkoholizmusa ellen A brit külügyminisztérium szabályos kampányt indított, hogy felhívja az Alpok síterepekre induló állampolgárai figyelmét a túlzott alkoholizmus veszélyeire. A bulizásaikról is hírhedt brit turisták túl sok balesetet szenvednek alkoholos befolyásoltság miatt.
A téli vakáció alatti alkoholfogyasztás annyira komoly problémává nőtte ki magát, hogy a brit kormány kénytelen volt ezzel a kérdéssel is foglalkozni. A helyi médiában és a legfontosabb síterepeken szabályos antialkoholista kampányt folytatnak a brit síelők körében. Az alkoholmentes síelés mellett fokozottan felhívják a figyelmet arra, hogy biztosítás nélkül senki se induljon el síelni.

A brit külügyminisztérium szövetségesre talált a francia rendőrségben, a nagyobb francia és svájci síterepekben, valamint csatlakozott az akcióhoz Torinó és környéke is. Az Alpok jelentősebb országai közül egyelőre még Ausztriában nem fogjuk látni az alábbi plakátokat.

Két elrettentő plakát a fiataloknak ...
Két elrettentő plakát a fiataloknak ...
Külön szerepet kaptak a kampányban az utazási irodák, közülük is kiemelten azok, akik főleg a fiatalabb korosztályt utaztatják el az Alpok hegyei közé. A jelentkezők ezentúl a befizetett csekk mellé nem csak a prospektusokat kapják meg, hanem egy köteg felvilágosító brosúrát az alkohol síelésre gyakorolt káros hatásairól. A kampány legfontosabb célja, hogy csökkenjen a halálos és egyéb balesetek száma, amelyekben korábban jelentős szerepet játszott az alkoholfogyasztás. Az alkoholt fogyasztó síelők veszélyérzete jelentősen csökken, valamint ittas állapotban sokan nem érzékelik, hogy valójában milyen hidegnek vannak kitéve a magasabb részeken.

Az akció remélhetőleg hozzájárul, hogy a szigetország turistáinak jelentős része balesetek nélkül élvezhesse síelését és épségben térjen vissza otthonaiba.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.