Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csütörtökön kezdődik a Budapest FRIDGE Fesztivál!

2010.11.10.

Csütörtökön kezdődik a Budapest FRIDGE Fesztivál! Elkészült a rámpa, és már készül a hó a hétvégi MONSTER BUDAPEST FRIDGE Fesztiválra a Felvonulási téren. A 4 napos sport és zenei fesztivál holnap kezdődik 2 helyszínen. 6 nap alatt elkészült a versenyt kiszolgáló hatalmas ugrató szerkezet amely magasabb, mint egy tízemeletes lakóház!

Már áll a "Monstrum"

Ilyen méretű és jellegű mobil építmény felépítésére, még nem volt példa Magyarországon. A magassága tehát 34 méter, hossza 120 méter, szélessége 10-16 méter. Egy úgynevezett Layher rendszerből kerül összeépítésre, ami különböző méretű és alakú acél tartószerkezeteket jelent. Az acélszerkezetre egy faborítás, egy külön vízelvezető rendszer, valamint egy hófogó réteg kerül, amelyre majd érkezik a frissen gyártott hó. A biztonsági szempontok miatt nagyjából 400 nm kifeszített hálóra, valamint ugyanennyi borító szivacsra van szükség, amely a balesetek elkerülésére szolgál.
Már működik a lift is, amely körülbelül 3 perc alatt viszi majd fel a versenyzőket a szédítő magasságba. A "Monstrum" tetejéről lenyűgöző kilátás nyílik a magyar fővárosra.

200 tonna friss hó Budapest szívében

A havat egy holland cég gyártja, amely jelenleg az egyetlen a világon abból a szempontból, hogy bárhol, bármilyen körülmények között bevállalják a hó készítését. Hihetetlenül hangzik, de lehet akár +25 C is, szakadhat az eső, akkor is a hegyeket, és a természetes körülményeket megszégyenítő minőségű hó lesz a Felvonulási Téren.

A technikájuk alapja, hogy hőszigetelt, zárt sátrakat helyeznek el a rámpán, és abban állítják elő a havat folyékony nitrogén, valamint nagy nyomású levegő és a szétporlasztott víz segítségével. Miután a sátrak megtelnek hóval, lebontják, 5-10 méterrel arrébb teszik, és megkezdődik a hó elrendezése. Megközelítőleg 200 tonnát készítenek az eseményre, oly módon, hogy az első napra legyártják a legnagyobb mennyiséget, majd naponta frissítik, újratöltik a pályát. A rámpán 30-40 cm vastagságban áll majd a hó, és egy alácsövezett hűtőrendszer segít abban, hogy még tartósabb legyen a pálya. Kb. 30 ember lesz fent a rámpán, akik a már legyártott hó végleges elrendezésében segédkeznek. További információk: fridge.hu
KOMMENTEK
pattyski | 2010.11.10. 18:08
Nemcsak a holland cég csinál ilyet, hanem egy izraeli cég fejlesztette ki a technológiát, nemrég.
A nyáron láttuk is Ausztriában működni ezt a gépet.
http://lh6.ggpht.com/_YgwwenlavIw/T...HuK1-JjXrI/AAAAAAAABkM/oU...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.