Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Évadnyitó a Car-Tour utazási irodában

2006.09.29. sielok.hu

Évadnyitó a Car-Tour utazási irodában 2006. szeptember 28-án a Car-Tour Utazási Iroda belvárosi székházában megrendezett sajtótájékoztatón megerősítette szövetségét a Car-Tour International Utazási Iroda, a Magyar Professzionális Sí- és Snowboard Oktatók Kara és az Uniqa Biztosító.
A három szervezet között létrejött magas színvonalú szakmai együttműködés a magyar sísport érdekében, a biztonságot kiemelve tavaly jött létre.

A Car-Tour International Kft. a folyamatos fejlődés eredményeképpen ma a sípiac vezető szereplője, utazásszervezője. A cég sikereinek és népszerűségének titka a folyamatos innováció: divatba hozta a be- és kisíző táborokat, ahol bemelegíthetnek a tél szezonra a sí szerelmesei, a hétközi és hétvégi turnusok váltogatásával pedig a kevés szabadidővel rendelkezők számára is elérhetővé teszi a síelést. Az utazási iroda 1995-ben kidolgozta a diákcsoportok olcsó táboroztatásának rendszerét, melyet 2002-ben kibővítettek az ingyenes diák síbérlet konstrukcióval. Az utóbbi újításnak köszönhetően számos iskolás csoport számára elérhetővé vált a sísport. Közel 10 éve folyamatosan bővül azon területek köre is, ahol magyar nyelvű síoktatás áll az utazóközönség rendelkezésére. A Car-Tour gondol a kisgyermekes családok gondtalan kikapcsolódására is: a 2002. évtől Ausztriában, Arnoldsteinen magyar nyelvű síóvoda várja a 3-6 éves gyermekeket, akiket szakképzett óvónő tanít játékos formában síelni.

Az utazási iroda idei nagyszabású beruházása a 4 csillagos Monarchia Park Lachtalban, az egyedi tervezésű és minőségi kivitelezésű, sportosan elegáns üdülőfalu - közvetlenül a pálya és a liftek mellett, szép természeti tájjal körülvéve 1650 m-es tengerszint feletti magasságban található. Az üdülőfaluban wellness-részleg, étterem és napozóterasz is az utasok rendelkezésére áll. A Car-Tour International a piacon egyedülállóként sícsekkeket is forgalmaz, melynek előnye, hogy itthon forintban olcsóbban megvásárolhatók és amennyiben nem használjuk fel, a visszaváltásukra is lehetőség van. Az iroda rendszeresen szervez a karácsonyi időszakra autóbuszos körutazásokat Ausztriába és Szlovéniába, mely egyedülálló, magányos embereknek lehetővé teszi, hogy társaságban, jó hangulatban töltsék a szeretet ünnepét.

A Car-Tour Utazási Iroda idei újdonsága továbbá a prémium búvártúrákat tartalmazó 2006/2007-es búvárkatalógus, mely azoknak szól, akik szeretnek gyönyörű helyeken búvárkodni és utána különböző fakultatív programokon részt venni. A felejthetetlen élmények garanciája a kiváló szakmai múlttal rendelkező, elhivatott szakembergárda, akiknek segítségével a Car-Tour összeállította sokszínű, egzotikus ajánlatait a kezdő, középhaladó és haladó búvároknak egyaránt. Lehetőség nyílik profiknak hajóbérlésre és cápás merülésre, a kezdőknek viszont gyakorlott oktatók tanítják meg a búvárkodás rejtelmeit. A Car-Tour utasainak biztonsága az Uniqa Gyöngyhalász búvárbiztosítással teljes, mely egészségügyi védelmén felül, a sportfelszerelés, reduktor, computer és a jacket védelmét is nyújtja.

Az Uniqa Biztosító már régóta aktív óvója a sportvilágnak, s most a búvárok után, a sízők és az egyéb téli sportok kedvelőinek védelmére is egy speciális biztosítást hozott létre, a Super G+ -t. Ez a magas szintű biztosítás teljes körű asszisztencia betegség, baleset és mentés esetén; továbbá biztonsági fedezetet nyújt a sportfelszerelésre is és a piacon egyedülálló módon felelősségbiztosítási elemet is tartalmaz. A biztosítás megkötése minden síelő és téli sportoló számára rendkívül ajánlott! A biztosítás az interneten is megköthető, ld. www.sibiztositas.hu címen.

A szövetség harmadik tagja a Síakadémia, mely 1999-ben alakult; alapító tagjai gyakorló, hivatásszerű síoktatók, volt versenyzők, gyakorló edzők. A Síakadémia célja, hogy népszerűsítse a sísportot hazánkban és javítsa a kaotikus magyar síoktató képzés helyzetét. Fontos feladatának tekinti az új magyar tehetségek felfedezését és felkarolását, továbbá táborokat, amatőr versenyeket és különböző érdekes programokat szerveznek. A Síakadémia számos kiadvánnyal segíti a síelőket. Legfontosabb ezek közül a Sí-Kresz nevű szórólap, melynek célja, hogy a síelők saját és társaik biztonsága érdekében megismerjék a sípályák írott és íratlan szabályait.

A Car-Tour Utazási Iroda és a Síakadémia idén is számtalan közös rendezvényt szerveznek, ezek első állomásai:

  • besízőtáborok Kaprunban ingyenes Nordica teszttel (október 19-23., november 1-5.)
  • Hó-show kiállítás (november 9-12.).
  • November 16-19. között kerül megrendezésre a Mölltal Gleccsernél a Tábororvos Tudományos Kongresszus, melynek témái a sí-tábororvosok képzése, a síbalesetek megelőzése, s a szakképzett tábororvosok iskolai csoportok kísérésében való részvétele.
  • A szezonnyitó ski-openingre Lachtalban kerül sor sok bulival, meglepetéssel és versennyel december 8-10. között.
  • Szintén Lachtalban rendezik meg december 9-17. között a sí- és snowboard oktató képzést.

További programok és rendezvények:

  • Újévi Amatőr Síbajnokság, Buda-cash kupa Kékestetőn, január 1-én;
  • Általános Iskolák Bajnoksága Kékestetőn, január 27-én;
  • Cool-túra 6 napos síoktatással, VIP Nordica lécekkel Lachtalban, az újonnan épült Monarchia Parkban, 01.27-02.03., ill. 03.03-03.10. között;
  • Car-Tour - Uniqa Kupa, Magyar Bajnokság a Goldecken, február 12-én;
  • Szezonzáró Amatőr és Síoktató Verseny Lachtalban, április 6-8. között.

Így párosul tehát a profizmus, a szakértelem és a biztonság, mindez a búvár-, a sísport és a sí szerelmesei érdekében és védelmében. Aki alig várja, hogy újra felcsatolhassa a léceket, annak figyelmébe ajánljuk a Car-Tour újonnan megjelent síkatalógusát számos szolgáltatással és programajánlatokkal és mindenekelőtt besíző táborokkal; aki pedig még idei vagy jövő évi merülését tervezi, annak búvárkatalógusunkat ajánljuk figyelmébe.

Legközelebb nyilvános rendezvényen Ön is megismerkedhet a Car-Tour Utazási Iroda, a Síakadémia és az Uniqa Biztosító munkatársaival a november 9-12. között megrendezésre kerülő Hó-Shown, ahol a megszokott helyen található közös standjukon; több mint 110 nm-en szeretettel várnak minden érdeklődőt.

KOMMENTEK

Szállástippek
Almrauschhütte Markus
A 16 fős saját szaunás önellátó faház 1.700 m-es magasságban, közvetlenül Lachtal sípályáinál található (kb. 50 m): nappali és konyha, 5 db hálószoba összesen, 5 db fürdő, sítároló és saját szauna várja a síelőket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Appartementhaus Hochegg
Igényes apartmanok csendes helyen, Lachtaltól 4 km-re ingyenes buszos transzferrel a felvonókhoz! Szolgáltatások: reggeli, bár, finn szauna, infrakabin, pihenőszoba, ingyenes wi-fi a recepción.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpengasthof Tanzstatt csillagcsillagcsillagcsillag
A Lachtalban működő panzió, az Alpengasthof Tanzstatt egy családias hangulatú pályaszállás az F jelzésű sílift völgyállomásánál. A szálláson 2-6 fős igényesen berendezett szobák találhatóak. A vendégek kényelmét étterem, szauna, wifi internet és gyerek játszószoba biztosítja.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.