Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chile: méteres friss hó a fináléra

2015.10.16. Stánicz Balázs

Nem akar vége lenni a télnek a dél-amerikai síterepeken, a héten 60-100 cm friss hó esett több chilei síparadicsomban. Az idei szezon nagyon havasra sikeredett „odalenn”, több sípálya kihasználja a hóviszonyokat és hosszabbít.
Július elején – a szezon jellemzően június második felében indul - a legtöbb helyen hóhiánnyal küzdöttek, aztán hirtelen berobbant a tél sok-sok hóval és azóta is tartja magát. A Kisded – El Nino – igencsak elemében érzi magát és hatalmas hóval lepte meg az Andok hegyeit a napokban. A vulkánra épült Corralcon 4,5 méteres a hóvastagság, az üzemeltetők már korábban meghosszabbították a szezont egy héttel október 18-ig. A mostani havazásnak köszönhetően talán még egy ajándék hét is belefér, gondolhattuk volna.

Az ottani üzemeltetők hozzáállása roppant szimpatikus, „Még mindig esik és esik, így a szezont november 1-ig meghosszabbítottuk.” A különösen jó hóviszonyokra való tekintettel hosszabbítottak a chilei főváros felett elterülő sípályarendszerek is, Valle Nevadon és El Coloradon október 18-ig tart a síszezon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.