Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok-Jasna: "kórház" a pálya szélén

2014.12.20. Bata Attila

Egy újabb szolgáltatás nyílt a szlovákiai síterep egyik pályája mellett, amelyet senkinek sem kívánunk, hogy igénybe vegye. Chopok északi részén szombaton egy privát orvosi rendelőt adtak át, ahol a pályán balesetet szenvedett síelőket részesíthetik gyors segítségben.
Chopok északi részén, a négyszemélyes lift melletti Biela Púť pályánál, az egykori hegyimentők házának alsó szintjén, szombaton nyílt meg egy orvosi létesítmény, ahol baleseti sebészeti beavatkozásokat is el tudnak végezni. Mostantól a röntgengép mellett szakképzett személyzet: egy sebész, egy altatóorvos, egy-két nővér teljesít itt szolgálatot. A rendelőt ellátták defibrillátorral is.

A „kórház” a pálya mellett december 20-tól az egész síszezonban (az ünnepnapokon is) reggel 9 és este 9 között fogadja a betegeket. A pályán balesetet szenvedett síelőket már nem kell minden sérüléssel a liptószentmiklósi kórházig szállítani.

Arról sajnos nincs információnk, hogy az a magánrendelő milyen pénzügyi feltételekkel vehető igénybe, biztosítások, stb.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Wellness Hotel Bystrá csillagcsillagcsillag
A Wellness Hotel Bystrá*** az Alacsony-Tátrában, számos népszerű sípálya közelében található: Myto 2 km, Tále 3 km, Chopok dél 9 km. 2000 m² wellness részleggel és gyerekbarát szobákkal várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.