Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Courchevel és Meribel is pályázik a 2023-as alpesi sí VB-re

2016.02.09. Bata Attila

Kiderült, hogy a franciák melyik síterepet, vagyis síterepeket küldik harcba a 2023-as alpesi sí világbajnokság rendezési jogáért. A három korábbi jelölt közül a francia szövetség a Courchevel és Meribel páros mellett tette le a voksát, így ők versenyezhetnek az ausztriai Saalbach síterepével a rendezésért.
A francia szövetség már korábban eldöntötte, hogy megpályázza a rendezést 2023-ban. Három jelölt is volt a rendezésre. Val d'Isere és Chamonix mellett a közös rendezésben gondolkodó Courchevel és Meribel is érdekelt volt a francia versenyfutásban, amely a híres Három-Völgyben található páros győzelmét hozta.

A tervek szerint a férfiak összes versenyét, valamint a női szlalomot Courchevel kapja, a többi női versenyszámot pedig Meribelben rendeznék.

Courchevel: régebbi vk futam
Courchevel: régebbi vk futam
Franciaország utoljára 2009-ben rendezett alpesi VB-t, akkor Val d'Isere adott otthont a küzdelmeknek.

Mindkét síterep népszerű, Courchevel a luxus, a drága és minőségi szolgáltatásokról ismert, Meribel pedig remek pályái mellett a sajnálatos Schumacher balesettel került be a hírekbe az utóbbi években.

Meribel: régebbi vk futam
Meribel: régebbi vk futam
Az már biztos, hogy a franciáknak az ausztriai Saalbach pályázatával kell versenyezniük, akik az osztrák háziversenyben St. Anton elől szipkázták el a kandidálás jogát. Ausztria utoljára 2013-ban rendezett alpesi VB-t, Schladmingban. Saalbach győzelme estén a tízedik alkalommal rendeznék a világbajnokságot osztrák síterepen.

A tavalyi világbajnokságot az USA-ban tartották, a következőt 2017-ben a svájci St. Moritz-ban rendezik. A 2019-es versenyt az olasz Cortina d'Ampezzo rendezi, és mivel csak ők jelentkeztek a 2021-es rendezvényre, ezért ezt is ők kapták.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.