Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csodás Shiffrin:17 évesen nyert 13 milliót Flachauban

2013.01.16. Bata Attila

Csodás Shiffrin:17 évesen nyert 13 milliót Flachauban Folytatta idei diadalmenetét az amerikaiak még csak 17 éves szuper-tehetsége, Mikaela Shiffrin. Ezúttal az ausztriai Flachauban lett első a villanyfényes szlalom-versenyen. Ezzel beérte a minden idők legjobb női síelőjét, az osztrák Annemarie Moser-Pröllt, aki szintén három győzelemnél tartott tizenhét évesen.
Az első futam után élen álló német Riesch nem bírta el esélyesség terhét, a második futamban a cél előtt rontott és kiesett, így az amerikai tinédzser lett az első és kapta meg a sorozat legnagyobb pénzdíját, 43.750 eurót (kb. 13 millió forint), amit női versenyen kiosztanak. Amikor az újságírók megkérdezték, hogy mihez kezd az eddig megkeresett 175.500 dollárral (kb. 39 millió forint), meglepően éretten csak annyit mondott, hogy félreteszi a későbbi tanulmányaira, vagy esetleg utazik egyet belőle tavasszal. Különben is, mihez kezdenék én ennyi pénzzel 17 évesen? –kérdezett vissza. Valószínűleg édesapámnak adom, hogy vegyen belőle nekem egy fagyit.

11.500 néző buzdította a helyszínen az amerikai sajtó szerint két házi feladat megírása között egyet síelő Shiffrint, aki saját bevallása szerint szárnyakat kapott a közönség buzdításától és megnyerte harmadik versenyét. Talán a világ valaha élt legeredményesebb női síelője is láthatta ezt, hiszen Annemarie Moser-Pröll a hegy másik oldalán, a szomszédos Kleinarl síterepén lakik, és eddig csak neki sikerült ilyen fiatalon három versenyt nyernie. Talán véletlen, de mindketten 17 éves és 308 napos korukban szerezték harmadik győzelmüket.

Nyár óta már Shiffrin is tudja ki Annemarie Moser-Pröll, miután az edzője sokat beszélt róla, utánanézett a Wikipédián. Nyáron lehetett reménykedni, hogy az idén már jönnek az első, apróbb sikerek, de erre senki sem számított, maga Shiffrin sem. Győzelmével már első a szlalomosok között, az összetett Világkupában pedig már Lindsey Vonn-t is megelőzte, aki a hétvégén javíthat az olaszországi Cortina d'Ampezzoban, hiszen ott gyors versenyeket rendeznek.

Szintén a hétvégéhez tartozik, hogy szombaton rendezik a legfontosabb svájci síversenyt, a férfiak lesiklását Wengenben, de az már egy másik cikk lesz.

KOMMENTEK
cannibale | 2013.01.16. 08:30
Nem semmi teljesítmény.Grt!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.