Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csodás hóviszonyok a salzburgi síterepeken

2015.11.29. 2015.11.30. Stánicz Balázs | frissítve: 2015.11.30.

Az elmúlt időszak havazásának és a folyamatos hóágyúzásnak meglett az eredménye, remek pályákkal és igazi téli kulisszával fogadják a vendégeket Salzburg tartomány síparadicsomai.
November utolsó hete igazi télies időt hozott a salzburgi sípályákra. Míg a havazás előtt 2000 méteren is plusz 15 fokokat mértek, addig a hidegfront után alaposan lehűlt a levegő a hegyekben és a völgyekben egyaránt. A síterepek ki is használták a hideget és 6-8 napon keresztül folyamatosan hóágyúztak. A hóágyúk munkájába az égiek is besegítettek és friss hóval szórták be a környék hegyeit, gondoskodva ezzel a téli kulisszáról. 2000 méter alatt jellemzően csak 10-20 cm - helyenként 30 cm esett, de az osztrák hómestereknek köszönhetően itt is nagyszerűek a pályák. November 27-28-án tömeges nyitás volt a tartományban, Reiteralmtól kezdve Flachaun keresztül Saalbachig aki számít, az kinyitott. A síterepeken átlagosan 30-50 cm hó van, 30-40 cm Hochkönigen, Saalbachon ás Zell am See-ben. Ennél valamivel több a tartomány délebbi részén, Flachauban és Gasteinon is közel fél méteres a hóvastagság a pályákon. A legtöbb természetes hó jelenleg Obertauern (50 cm) és Kaprun (75 cm) lejtőit fedi. Mielőtt útra kelünk tájékozódjunk, hiszen néhány síterep egyelőre csak hétvégenként üzemel.
KOMMENTEK

Szállástippek
Obertauern Alps
Otthonosan berendezett, 1-2 hálószobás, 2-6 fős apartmanok Obertauernben, 400 méterre a legközelebbi lifttől és sípályától. Szolgáltatások: szauna, teremgarázs, wifi, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Neuwirt Mauterndorf csillagcsillagcsillag
Tradicionális szálloda Mauterndorf központjában, a Sírégióban, Grosseck, Fanningberg, Katschberg és Obertauern síterepek közelében. Szolgáltatások: síbusz, étterem, wellness, wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Appartements Steinadler
Igényes, 2-8 fős apartmanok Obertauernben, a Grünwaldkopfbahn kiskabinos lift völgyállomásától és a sípályáktól mindössze 120 méterre. Szolgáltatások: teremgarázs, fűtött sítároló, szauna.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.