Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csodás hóviszonyok a salzburgi síterepeken

2015.11.29. 2015.11.30. Stánicz Balázs | frissítve: 2015.11.30.

Az elmúlt időszak havazásának és a folyamatos hóágyúzásnak meglett az eredménye, remek pályákkal és igazi téli kulisszával fogadják a vendégeket Salzburg tartomány síparadicsomai.
November utolsó hete igazi télies időt hozott a salzburgi sípályákra. Míg a havazás előtt 2000 méteren is plusz 15 fokokat mértek, addig a hidegfront után alaposan lehűlt a levegő a hegyekben és a völgyekben egyaránt. A síterepek ki is használták a hideget és 6-8 napon keresztül folyamatosan hóágyúztak. A hóágyúk munkájába az égiek is besegítettek és friss hóval szórták be a környék hegyeit, gondoskodva ezzel a téli kulisszáról. 2000 méter alatt jellemzően csak 10-20 cm - helyenként 30 cm esett, de az osztrák hómestereknek köszönhetően itt is nagyszerűek a pályák. November 27-28-án tömeges nyitás volt a tartományban, Reiteralmtól kezdve Flachaun keresztül Saalbachig aki számít, az kinyitott. A síterepeken átlagosan 30-50 cm hó van, 30-40 cm Hochkönigen, Saalbachon ás Zell am See-ben. Ennél valamivel több a tartomány délebbi részén, Flachauban és Gasteinon is közel fél méteres a hóvastagság a pályákon. A legtöbb természetes hó jelenleg Obertauern (50 cm) és Kaprun (75 cm) lejtőit fedi. Mielőtt útra kelünk tájékozódjunk, hiszen néhány síterep egyelőre csak hétvégenként üzemel.
KOMMENTEK

Szállástippek
Lüftenegger hétvégi ház
Hangulatos, 8 szobás házikó Mauterndorf központjában kétágyas és egyágyas szobákkal, közös étkezővel. Obertauern, Grosseck, Katschberg és Fanningberg síterepei gépkocsival pár percre találhatóak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger Panzió csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Mauterndorf szívében, Grosseck felvonóitól 1,5 km-re, de Obertauern, Katschberg, Fanningberg is pár perc alatt elérhető. Kétágyas és családi fenyőburkolatú szobák, szauna, gazdag büféreggeli!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Neuwirt Mauterndorf csillagcsillagcsillag
Tradicionális szálloda Mauterndorf központjában, a Sírégióban, Grosseck, Fanningberg, Katschberg és Obertauern síterepek közelében. Szolgáltatások: síbusz, étterem, wellness, wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.