Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Továbbra is lehet síelni Eplényben!

2016.12.07. 2016.12.13. Bata Attila | frissítve: 2016.12.13.

Az biztos, hogy ezen a héten megkezdődik az idei síszezon Magyarországon is, jelenlegi ismereteink szerint az eplényi Intersport Síaréna nyitja meg kapuit először csütörtök reggel. Már az első nap teljes hosszban üzemel az A1-es pálya, a négyüléses lift, az új síkölcsönző és a büfé is.
Ezt a háztetőt a természet sem boríthatta volna be szebben hóval
Ezt a háztetőt a természet sem boríthatta volna be szebben hóval
Abszolút látszik, hogy mire képesek a hóágyúk Eplényben! Szinte egy hét leforgása alatt, jobbára éjszakai hóágyúzással teljes hosszban sikerült behóágyúzni az A1-es pályát és a T1 tanulópályát. Közel 10 ezer köbméter havat gyártottak és terítettek szét ezen a kb. 1150 méternyi szakaszon, amely csütörtök reggeltől már a síelők rendelkezésére áll.

Már az első napon üzemel Magyarország legtöbbször átnevezett ülőliftje. (Sajnos ebben a liftkategóriában nem túl nagy a konkurencia hazánkban) Születés utáni nevén, jobban mondva ideköltöztetése utáni nevén még Szent Sólyomként szárnyaló, majd később a benzinkutaktól mozgásba került négyszemélyes, az idei szezontól már egy autómárka nevében szállítja az utasokat.

Liftek mellett a pályák neveit is átkeresztelték. Aki eddig azzal büszkélkedhetett, hogy hosszú évek alatt a sikerült megtanulnia a trükkös pályák neveit, most kezdheti újra az ismerkedést a pályatérképpel.

Az első nap!
Az első nap!
A lényeg azonban az, hogy december 8-tól már lehet csúszni a Síarénában. Az Audi 4-es ülőlifttel lehet felmenni a tetőre, de aki csákányozni akar, azt az 1-es felvonó is elviszi kb. 600 méteren az A1-es pálya (leánykori nevén 1-es pálya) mellett.

Már az első napon nyit a kikupált síkölcsönző és Kemencés Büfé. Fontos, hogy már első napon lehet síoktatást kérni, hiszen üzemel az egyik tanpálya is.

A háztól balra is ugyanilyen havas minden. Aki nem hiszi, járjon utána :)
A háztól balra is ugyanilyen havas minden. Aki nem hiszi, járjon utána :)
A távolabbi kilátások kifejezetten biztatóak. A hétvégére egy kisebb enyhülés érkezik az országba, de reményeink szerint ezt az eplényi völgy mikroklímája nem igazán fogja megérezni. Sőt! Éjszaka valószínűleg elég hideg lesz a hóágyúzáshoz.

A következő hét pedig maga a Kánaán a hóágyúval rendelkező magyar terepeknek, tartós hideg egész héten, csak a hóágyúkon múlik, hogy milyen gyorsan nyílnak majd a pályák. Sajnos, egy nagyobb adag természetes hóra még mindig várni kell. 

Frissítés - december 13.

A pálya átvészelte a hétvégi enyhébb időjárást. Tegnap már megérkezett a hideg és újra dolgoztak a hóágyúk. Ma reggelre 3500 köbméter friss hó került az A1-es és a tanpályára.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.