Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dedinky: még el sem kezdődött az idei szezon

2010.01.28. Bata Attila

Dedinky: még el sem kezdődött az idei szezon Ritka rossz szezon feléhez közelednek a Szlovák Paradicsomban található Dedinky (Imrikfalva) síterepén. Lassan már véget ér a január is, de a helyi sípályán eddig még nem lehetett síelni. Elmaradnak a vendégek, érthetően bosszúsak a helyi szállásadók, vendéglősök és az idegenforgalomból élők.
A rozsnyói (Rožňava) járás síterepeire az idén rájár a rúd, szinte mindenhol komoly hóhiánnyal küzdenek. Dedinkyben a legtöbb szállás november óta zárva tart, egy kicsit kinyitottak a szilveszteri ünnepre, de síelni akkor sem lehetett a helyi sípályán. Az ünnepekre érkezett szlovák és magyar síelők kénytelenek voltak elutazni a közeli síterepekre, Mlynky-Biele Vody-ra (Iglófehérhegy) vagy Telgártra (Garamfő). A szállásadók szerint addig nem is lesz vendég, amíg a sípálya üzemeltetője be nem indítja a hóágyúkat.

A sípálya az idén új kezekbe került, az üzemeltetője ugyanaz, aki a helyi Priehrada szállodában is tulajdonos. Ők is csak az ünnepek alatt tudtak vendégeket fogadni, azóta alig van vendég, de nem csak náluk, szinte az egész faluban. A panziótulajdonosok panaszkodnak, hogy évek óta nem volt ilyen rossz a helyzet a faluban, vagyis ilyen kevés vendég. Sokat nem értik például a mostani majdnem mínusz 20 fokos hidegben miért nem üzemelnek a hóágyúk.

Persze a sípálya üzemeltetőjét is meg lehet érteni, arra vár, hogy végre essen a hó. Bevallása szerint annyi pénzbe kerülne a síterep behavazása, hogy kizárt dolognak tartja, a várható forgalom mellett ezt az összeget ki tudná termelni a bevételekből. Nagyon bízik a mostani hétben, hiszen a szlovák meteorológusok szerint ezen a héten már végre kisebb-nagyobb havazásra lehet számítani. Ha mégsem akkor valamit tenni kell, hiszen a szállodába február 6-tól folyamatosan érkeznek a különböző iskolai sítáborok, akik ígéretet kaptak a helyi havas lejtőkre. Ha mégsem, akkor az iskolások kénytelenek lesznek átköltözni a közeli síelhető sípályák mellé, és ez újabb komoly veszteséget jelentene a falu idegenforgalmának.
KOMMENTEK

Szállástipp
Lake Forest Dedinky Resort
Három apartmanházból álló resort Dedinky - Mlynky sítereptől 240 méterre saját pezsgőfürdővel, és szaunával, csodás kilátással a völgyre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.