Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dél-Európa: havazás söpört végig a hegyekben

2017.10.25. Bata Attila

A hosszú hétvége októberhez képest jelentős havat hozott Európa hegyeibe. Hazánkat ugyan (még) elkerülte a havazás, de a környező országokban mindenhol havazott valamennyit. A legtöbb hó az osztrák-svájci határ két oldalán hullott, de azért jutott belőle a délebbre található hegyekbe is.
Kopaonik, Szerbia tegnap (Kép: infokop.net)
Kopaonik, Szerbia tegnap (Kép: infokop.net)
A horvát hóvadászok kettős örömmel kelhettek fel hétfő reggel. Egyrészt a Zavizán tetején (1594 méter) 30 cm friss hó hullott, és a fehérbe öltözött Velebitekről igencsak szép látványt nyújtott az Adria.

Kilátás az Adriára (Kép: TV Loki)
Kilátás az Adriára (Kép: TV Loki)
Másrész az is örömre adott okot, hogy a kedvezőbb adottságú szlovén Júliai-Alpokban (kredaricai állomás 2514 m) ugyanakkor "csak" 17 cm. Szlovénia más tájain is havazott, Rogla síterepe is téli arcát mutatta.

Rogla, Szlovénia (Kép: Rogla/Facebook)
Rogla, Szlovénia (Kép: Rogla/Facebook)
Október 6. körül már kaptak egy adag havat a boszniai hegyek, ez most megismétlődött. Bjelasnicán (2067 m) van hivatalos meteorológiai állomás, ott tegnap estig 17 cm havat mértek. Az ismert síterepen, Jahorinán már 20 cm felett lehet a frissen hullott hó mennyisége, de Vlasic síterepe is szépen fehérlett.

Jahorina, Bosznia-Hercegovina, webkamera
Jahorina, Bosznia-Hercegovina, webkamera
A legtöbb havat a szerbiai Kopaonik síterepe kapta. Itt még tegnap este is folyamatosan havazott, a hóréteg vastagsága estére elérte a 39 centimétert, felülmúlva az előzetes várakozásokat.

Kopaonik tegnap
Még délebbre is hullott a pelyhes! A montenegrói Kolesin 1450 síterepének dolgozói kedd reggel hóesésben és 25 cm friss hóban kezdték meg a munkát. Ha valaki tovább keresgélt a macedón, bolgár vagy görög síterepek webkamerái között, akkor ott is talált havas hegyoldalakat a felsőbb régiókban.

Kolasin 1450, Montenegró (Kép: Kolasin 1450/Facebook)
Kolasin 1450, Montenegró (Kép: Kolasin 1450/Facebook)
A hét további részében az időjárás fokozatosan megenyhül, a hó is elkezd olvadni, de a hétvége újra havat hozhat délen is.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Vital csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Hotel Vital a Zreče termálfürdővel közös épületben, Rogla sípályáitól 16 km-re található, ahova ingyenes síbusszal lehet eljutni. Szolgáltatásai: étterem, konferenciaterem, gyermeksarok, internetsarok, szuvenírbolt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Villas Terme
A Villas Terme Roglától 16 km-re, a Zrece termálfürdő szomszédságában található, csendes, parkos környezetben. Apartmanok és szobák is foglalhatók. Étkezés és wellness szolgáltatások a szomszédos hotelben igénybe vehetők.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Reaktiv csillagcsillagcsillag
A hotel Zreče központjában található, Rogla síterepétől kb. 20 km-re. A vendégek reggelis vagy félpanziós ellátás közül választhatnak, egy kisebb wellness részleg is rendelkezésre áll finn és infraszaunával, pihenőágyakkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.