Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Donovalyban megkezdődött a szezon

2016.12.04. Bata Attila

A mostani hétvégén indultak be a szlovák síterepek először az idén. A múlt hétvégén két nap erejéig a magas-tátrai Csorba-tó már kóstolót adott a szlovákiai szezonból, de hétköznapra ők is bezártak. A mostani hétvégén már hat síterepen lehetett síelni északi szomszédunknál.
A heti havazás és a kemény hideg segített az előkészületekben, nagyon sok helyen beindultak a hóágyúk. Hétvégén már hat síterepen (Chopok, Csorba-tó, Donovaly, Krahule, Velka Raca és Litmanová) lehetett egy-két pályán síelni. (A lenti videó hét síterepről beszél, náluk Chopok továbbra is két síterep, észak és dél)

Riport a reklám után
A nyitások inkább csak ízelítőt adnak a síelésből, ezeken a terepeken még csak egy-két pálya üzemel. A fenti videóban látható egy összeállítás az első naptól Donovalyban, majd később arról, hogy Zólyomban (Zvolen) hogy hizlalják a jégpálya jegét.

A következő héten folytatódik a hideg Szlovákiában, sőt még jobban fel kell öltözni. A meteorológusok szerint akár mínusz 20 fokot is mérhetnek majd. 
KOMMENTEK
százas | 2016.12.04. 23:45
A kutyának teljes mértékben igaza van.
százas | 2016.12.05. 00:09
Batus! Chopokon szombaton északon 548 m, vasárnap 727 m szintkülönbséget lehetett tökéletesen előkészített pályákon besíelni, délen ez 404 m volt. Kavics nyemá, a pályák délutánig elviselhető állapotban maradtak, ugyan nagyon hideg volt, de vasárnap még a nap is sütött. Soha rosszabb "ízelítőt"!

Szállástippek
Villa Gardenia csillagcsillagcsillag
A Villa Gardenia a szlovák Donovaly síterepen, a legközelebbi sílifttől 150 m-re található. A vendégek 4 apartmantípusból választhatnak. A szállás wellness részleggel, kandallós nappalival, bárral, játszótérrel és parkolóval rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalúpkovo
A Chalupkovo üdülőházak az Alacsony-Tátra Nemzeti Parkban, a Rózsahegyi/Ruzomberok síközponttól 8-10 km-re, Donovalytól pedig kb. 30 km-re fekszenek. A tradicionális stílusban épült 2 szintes faházak a közelmúltban épültek, kapacitásuk 4-8 fő.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sport Hotel Donovaly csillagcsillagcsillag
A 2016-ban felújított, gyerekbarát szálloda Donovaly központi részén, a sípályáktól 400 méterre található. Donovaly legnagyobb wellness részlege itt található szaunákkal, medencével, jacuzzival és sok más szolgáltatással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.