Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fának ütközve szenvedett halálos baleset a francia síelő

2017.11.13. 2017.11.14. Bata Attila | frissítve: 2017.11.14.

A francia David Poisson halálos balesetet szenvedett november 13-án a kanadai Nakiska síterepén. A Francia Sí Szövetség rövid közleménye szerint a baleset edzés közben történt. A baleset körülményeiről eddig nem adtak bővebb tájékoztatást.
David Poisson és a francia csapat az idei szezon első lesikló versenyére készült Kanadában. A 35 éves síelő edzés közben bukott és belehalt sérüléseibe.

Poisson 2004-ben került be a világkupa versenysorozatba. Kivételes eredményei nem voltak, de a versenytársak körében is elismert síelőnek számított. Emberi tulajdonságai miatt sok barátot szerzett a versenyzők között. Zömök alkata miatt (172 cm magasság és 90 kg) sokan csak a becenevén hívták: A Kavics (Caillou).

A világkupában 2015-ben érte el a legjobb helyezését, egy harmadik hellyel egy olasz versenyen. A 2013-as schladmingi világbajnokságon kisebb meglepetésre a harmadik helyen végzett. Olimpián kétszer szerepelt. 2010-ben a 7., 2014-ben 16. helyen végzett. Ezeket az eredményeket kedvenc számában, lesiklásban érte el.

Frissítés

Kanadai források megszólaltatták a baleset színhelyére kiérkező mentősöket. A metősök elmondása szerint Poisson nagy sebességgel bukott, majd átszakította a pálya melletti védőhálót és az egyik fának csapódott. A helyszínen életét vesztette. Már semmit sem lehetett tenni, a mentésére kirendelt helikoptert is visszaküldték, már késő volt kórházba szállítani.

Halála az egész síelős társadalmat megrázta. Néhány reakció:

Ruhe in Frieden David Poisson!!! Mein Mitgefühl sind bei der Familie und dem französischen Ski Team!!

A post shared by Philipp Schörghofer (@philipp_schoerghofer) on

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.