Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egymásnak ütköztek egy svájci sílift kabinjai

2016.02.14. Bata Attila

Különös, de szerencsés műszaki hiba történt a svájci Crans Montana síterepén. Az egyik kabinos lift állomásán a kabinok valamilyen műszaki okból feltorlódtak és egymásnak ütköztek. Szerencsére a műszaki hiba következtében senki sem sérült meg, a lifttársaság később elnézést kért a lift utasaitól.
A Crans-Cry d'Er sílift nyolcszemélyes kabinjai ütköztek egymásnak az egyik állomáson. A liftet azonnal leállították, hogy kiderítsék a műszaki hiba okát. A liftet közel két órával később újraindították. A síterep közleményben kért elnézést azoktól az utasoktól, akiket a műszaki hiba érintett. Az alábbi képet is a lifttársaság jelentette meg.

Kép: Crans Montana / Facebook
Kép: Crans Montana / Facebook
Crans Montana Wallis kanton egyik ismert síterepe, amely az utóbbi időben szerencsés volt a havazások tekintetében, de nem a legszerencsésebb a liftekkel, nem ez az első meghibásodás a liftekkel.

Ezen a hétvégén rendezik itt a női alpesi síelők világkupa versenyeit, de a szombati versenyt el kellett halasztani, mert reggelre egy nagy adag, 50-70 cm hó hullott a pályára, amelyet már nem lehetett időben előkészíteni a versenyre.

Néhány héttel ezelőtt egy másik lift állt meg utasokkal a levegőben, akiket órákkal később sikerült csak kimenteni. A lifttársaság szerint az akkori leállás oka jegesedés volt.

Közel egy évvel ezelőtt Oroszországban is történt egy hasonló eset, bár mintha ott súlyosabb lett volna a helyzet. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.