Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eplényi tervek: hétvégén az összes pálya üzemel!

2009.01.30. Bata Attila

Eplényi tervek: hétvégén az összes pálya üzemel! Nyugat-Magyarország az utóbbi napokban a szerencsésebb régiók közé tartozott, hiszen itt eső helyett havat hozott a január végi vihar. Az elmúlt napokban 25-30 cm friss hó hullott Eplény környékén, és az újjáépített síterep működése során először, szombaton az összes pálya üzemelni fog.
A sípálya honlapja szerint az üzemeltetők megosztották a munkát a természettel. A hármas és ötös pályákon a lehullott havat péntek este ratrakolják, míg az egyes, kettes, négyes és a hármas pálya alján hóágyúkkal is besegítenek. Ha az eplényi Skiarena tervei valóra válnak, akkor történelmi pillanatnak lehetnek szemtanúi azok, akik szombaton és vasárnap kilátogatnak Eplénybe.

Mióta új időszámítás kezdődött a síterepen – igaz az előző idény rossz időjárásának is köszönhetően – még sosem fordult elő, hogy az összes pálya üzemeljen egyszerre. Ha ez megvalósulna, akkor összesen 4,5 kilométer hosszú előkészített pálya várja a síelőket és hódeszkásokat Eplényben.

Január 31-én, szombaton, tehetségkutató versenyt rendeznek a 2-es pálya felső szakaszán. A háromezer forintos nevezési díj leszurkolása után bárki (síelő és hódeszkás) elindulhat a versenyen. A megmérettetés célja, hogy a legjobbak később hozzáértő szakemberek segítségével csiszolhatják tovább tudásukat.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.