Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Épül a világ leghosszabb városi kabinos liftje

2014.09.17. Bata Attila

Csak ámulunk és bámulunk, hogy milyen hasznosak lehetnek a síliftek a tömegközlekedésben, ennek egyik legismertebb példája a bolíviai építkezés, amelynek a második szakaszát hétfőn adták át a tömegközlekedésnek. La Paz környékén a világ leghosszabb városi kabinos liftje közlekedik.
A bolíviai La Pazban sem álom a közlekedés. Ezen a környéken közel kétmillió ember él, és közülük nagyon sokan ingáznak naponta. A fővárost a szomszédos El Altoval hamarosan kabinos lift köti majd össze. A kb. 10 kilométeres távolságon 11 állomáson áll meg a kabinos lift, de még így is 17 perc alatt teszi meg azt az utat, amely autóval legalább egyórás kocsikázásnak számít. A lift óránként, egy irányban, 9000 utast tud szállítani. A lift jóval többet üzemel, mint a síterepen felszerelt társai, hiszen télen-nyáron napi 17 órát jár.

Az átadás napja
Az egész liftrendszerre 445 darab kabint húzott fel az osztrák Doppelmayr cég. A tízszemélyes kabinokat a svájci CWA készítette, amelyek néhol 600 méterrel a föld felett viszik az utasokat. Az utasok 3600 és 4100 méteres tengerszint feletti magasságban utazhatnak, a legmagasabban fekvő állomás 4075 méteren épült. 

Az új liften utazva
A teljes lift három szakaszból áll. A három vonalat eltérő színekkel jelölik: línea verde (zöld), línea roja (piros), línea amarilla (sárga). Közülük a piros vonalat már május végén átadták, ahol eddig 3,5 millióan utaztak. Most hétfőn a leghosszabb szakaszt, a sárgát, maga az ország elnöke adta át. A harmadik szakaszt, a zöldet, a tervek szerint októberben adják át. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.