Ausztria Franciaország Lengyelország Magyarország Olaszország Románia Svájc Szlovákia Szlovénia
Belépés / Regisztráció
Országok
Főmenü
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Last minute szállásakciók
Bad Kleinkirchheim
-10% Akció a listaárakból!
2017.01.14 - 02.04.
Kronplatz
Január hónapra -10% a listaárakból! 2017.01.31-ig
Dachstein West
Február 2-5. Pálya- szállás+FP+wellness
72 € helyett 61-65 €!
Kreischberg
-15 % az apartmanok árából 2017.01.18 - 28. minimum 3 éj
Hinterstoder
2017.01.12-02.05.
40 % akció! 26,40 € / fő / éj, félpanzióval!
További last minute szállásakciók »
Síterepajánló
Donovaly
Síbuszok minden szombaton Budapestről Donovalyba!
Rauris
Titkos tipp családok részére!
Új kiskabinos lift decembertől!
Kreischberg - Murau
A magyarok kedvenc síterepe! 42 km kezelt sípálya, 13 lift!
Lachtal
Hóbiztos sízés 1600 és 2222 m közötti magasságban

Észak-Koreába hívták a világ legjobb snowboardosait

Cikk dátuma: 2016.01.07. | Szerző: Batus
Észak-Koreába hívták a világ legjobb snowboardosait A világ legismertebb hódeszkásait hívta meg magához Kim Dzsongun, az észak-koreai diktátor. A nemrégen átadott Masikryong síterepen négy napot tölthetnek el a vendégek, akik valószínűleg életük egyik legkülönlegesebb csúszására készülnek a világtól erősen elzárt országban.
Ahogy Észak-Koreáról, úgy a síterepről is nagyon kevés információ jut el a világba. Néhány kiválasztott utazási iroda szállítja oda a vendégeket, akik nyugati mércével mérve is jó minőségű szálláson lakhatnak, igaz az árát is megkérik a helyiek. A 35 amerikai dolláros napi síbérlet és a drága szállásból származó keményvalutára nagy szüksége van az észak-koraiaknak.

Mivel megbízható adatokat, manipulálatlan képeket nehéz szerezni a síterepről, a világ általában a dél-koreai források feltételezéseit veszi alapul. Most például azt, hogy jóval több vendégre számítottak az eddiginél, így ezért is kerülhetett sor a három snowboardos nagyágyú (Terje Håkonsen, Dan “Danimals” Liedahl és Mike Ravelson) meghívására.

A meghívás híre már most bejárta a világsajtót, valószínűleg a rezsim marketing gépezete otthon is és külföldön is beszámol majd az eseményről. A deszkásokat január 9. és 16. között várják Észak-Koreába. A 2400 amerikai dollárba kerülő túrában benne van a főváros és a síterep közötti helikopter út ára is. A snowboardos trió várhatóan négy napot tölt a hegyekben.* 

Érdekesség, hogy a síterepen most nem lehet síelni. Az utazási irodák nem fogadtak jelentkezéseket decemberre, a hírek szerint csak január közepén nyitnak. Az ok(ok)ról szokás szerint csak találgatni lehet. Egyes verziók szerint a síterepen minden rendben van, csak az odavezető út rongálódott meg és még nem sikerült rendbe hozni. Ez elég gyakran megtörténik arrafelé.

Éles szemű dél-koreaiak a tavaly októberben frissített Google térképen új épületeket szúrtak ki, minden bizonnyal egy új ülőlift völgy-, illetve hegyállomásai. Ezt megerősítik külföldi turisták beszámolói, akik szeptemberi építkezésről számoltak be. Egy másik magyarázat, hogy a nyitással megvárják az új lift átadását. 

Többen azt tippelik, hogy egy kabinos lift épül(t) az idei szezonban. Ezen felül négy további (márkajelzés nélküli) ülőlift és 10 pálya található a 1412 hektáros területen.

*Indulás előtt Észak-Korea kísérleti, földalatti nukleáris robbantást hajtott végre. A snowboardosok erre hivatkozva lemondták az utat. 
2016.01.07. 10:28:21 minerel
Igen sz*rházi egy csapat lesz amelyik elfogadja annak az elmeroggyant embernek a meghívását.
2016.01.11. 16:44:59 Lackó
Csatlakozom, szégyellheti is magát mindenki, aki elmegy oda, még ha fizetnek is érte.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 396 vendég és 27 regisztrált felhasználó látogatja.
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több információ a sütikről.