Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fedett pályán készül az osztrák férfi sí válogatott

2010.08.03. Bata Attila

Fedett pályán készül az osztrák férfi sí válogatott Németország második leghosszabb beltéri sípályáján gyakorol az osztrák férfiválogatott, pontosabban azok a versenyzők, akik a technikai számokban érdekeltek. A csapat korábban gleccseren edzett, most a sícsarnokban speciális elemeket gyakorolhatnak Herbst és társai.
Kinn a hőmérséklet 30 fok, tombol a strandidő, az osztrák alpesi válogatott férfi tagjai pedig behúzódtak a Hamburg melletti Wittenburg beltéri sípályájára. A csarnok 330 méter hosszú pályájával a második leghosszabbnak számít a hat németországi fedett síterep közül (Ausztriában jelenleg nincs ilyen létesítmény). Nem csak az osztrákok edzenek itt, korábban itt gyakorolt a következő évi hazai világbajnokságra készülő, egyre ütősebbé formálódó német hölgycsapat is.

A legnagyobb ász, Benni Raich ugyan nem tartott a csapattal, de így is van bőven sztár, hiszen itt gyakorol Reinfried Herbst, Manfred Pranger, Mario Matt, és Marcel Hirscher, vagy a kevésbé ismertebb versenyzők közül Wolfgang Hörl és Joachim Puchner.

Napi kétszer két óra edzés szerepel a programban, amelyben speciális jellegű gyakorlatokat tudnak végezni. A csarnok sajátságai miatt most a körülmények különösen alkalmasak arra, hogy csontkeményre fagyott havon és a szokottnál is laposabb pályán kerülgessék a kapukat. A fő hangsúly a sok kapuval teletűzdelt laposabb részek minél tökéletesebb síelésén van, amely nem is csoda az idei olimpiai kudarc után. Az osztrák férfi síelők érem nélkül maradtak februárban, utána az egyik leggyakoribb magyarázat a hó minősége mellett az volt, hogy a versenyzők nem szoktak hozzá, hogy ilyen lapos pályán kelljen versenyezniük.

A csapat Zermattból érkezett a csarnokba, majd rövidesen következik egy kis tengerentúli gyakorlás a Föld déli féltekén.
KOMMENTEK
kovacspeter.ski | 2010.09.12. 20:22
Nem az igazi. Maradjunk a szabadban!
kovacspeter.ski | 2010.09.12. 20:23
Zermatt után???
M61021 | 2019.02.15. 13:03
Én bírnám!

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.