Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fedett sípálya épülhet Donovalyban?

2016.11.23. Bata Attila

Érdekes hír jelent meg a minap a szlovákiai sajtóban. A cikk szerint Donovalyban elkezdték egy jövőbeli fedett sípálya megépítésének az előkészítését. Közel 40 millió eurós (kb. 12,4 milliárd forint) beruházással megvalósuló komplex projekt egyik eleme lenne a beltéri sípálya.
Látványterv (Kép: Donovalley, s.r.o / trend.sk)
Látványterv (Kép: Donovalley, s.r.o / trend.sk)
A szlovákiai Trend azzal kezdi az írását, hogy az elmúlt években elmaradtak a turisztikai fejlesztések Donovalyban, különösen az Alacsony- és a Magas-Tátra síterepeihez képest. Azonban a Donovalley cég tervezett fejlesztései változtathatnak ezen a helyzeten.

Egy 40 millió eurós projekt körvonalazódik, amelynek az egyik, de valószínűleg a leglátványosabb eleme lenne egy egész évben üzemelő, fedett sípálya.

Kiderült, hogy a befektetők már régóta dolgoznak ezen az ötleten. Két évvel ezelőtt összefogtak a holland SnowWorld céggel, akik már 20 éve üzemeltetnek hasonló létesítményt.

A befektetők a szlovák síelőkön kívül a lengyel és a magyar vendégekre is számítanak.

A teljes projekthez rendelkezésre áll egy 65 ezer négyzetméteres terület, amely már a befektetők birtokában van. A helyi önkormányzat támogatja a projektet, jelenleg a terület átminősítése és a szükséges engedélyek beszerzésének hosszú folyamata zajlik.

Becslések szerint az új létesítmény évente 200 ezer látogatót vonzana, és 120 új munkahelyet teremtene a környéken. A projekt megálmodói szerint a jövőben több szálláshelyre lenne szükség a környéken, hogy a látogatókat fogadni tudják.

Látványterv (Kép: Donovalley, s.r.o / trend.sk)
Látványterv (Kép: Donovalley, s.r.o / trend.sk)
Fedett síterepek sorban épülnek és zárnak be a nagyvilágban. Nemcsak a megépítésük komoly befektetés, hanem az üzemeltetésük is komoly összegekbe kerül. Sokszor nem sikerült nyereségesen üzemeltetni őket. Jellemzően azokban az országokban sikeresek, ahol sokan szeretnek síelni, nincsenek a közelben magas hegyek és a vásárlóerő elég tehetős a belépőjegy megvásárlásához, pl. Hollandia, Nagy-Britannia, vagy Németország északi része.

Az egykori szocialista országokban több terv is napvilágot látott az előző évtizedekben, de eddig csak Moszkvában és Litvániában épült fedett sípálya.

A portálunkon eddig 30 fedett síterepet gyűjtöttünk össze.
KOMMENTEK
TZoli | 2016.11.23. 11:46
Ez a trend.
A biciklizésnél már terjed a szobabicikli VR-szeművegben és végigtekersz a legszebb tájakon.
A gyerek iskolai program keretében a héten VR-szeművegben fog körülnézni a Corvin téren és élőben látja az '56-os eseményeket.
Ott ahol túl drága a beruházás és az üzemelés, ki fogják találni a síszimulátort és a VR-szeműveget. Szép új világ! (egy disztópia, Aldous Huxley 1931)
sika71 | 2016.11.23. 11:57
Ha jól tudom már eddig 100milliárd körül jár a vizesvb, ahhoz képest ezek bagó pénzek és legalább a tömeg használja és nem sztárfocisták,úszók,vizilabdázók......

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Villa Gardenia csillagcsillagcsillag
A Villa Gardenia a szlovák Donovaly síterepen, a legközelebbi sílifttől 150 m-re található. A vendégek 4 apartmantípusból választhatnak. A szállás wellness részleggel, kandallós nappalival, bárral, játszótérrel és parkolóval rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sport Hotel Donovaly csillagcsillagcsillag
A 2016-ban felújított, gyerekbarát szálloda Donovaly központi részén, a sípályáktól 400 méterre található. Donovaly legnagyobb wellness részlege itt található szaunákkal, medencével, jacuzzival és sok más szolgáltatással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Residence Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos, elegáns szálloda Donovaly Zahradiste oldalától a P1-es kezdő pályától és húzólifttől 300 méterre. Wellness részleggel, gasztronómiai specialitásokkal ideális választás családok, párok, baráti társaságok részére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.