Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
SÍTEREPAJÁNLÓ
Mölltal gleccser
Áprilisi szállás+sí ajánlatok 100%-os hóbiztonsággal!
Bovec - Kanin
Síszezon május elejéig!
Áprilisi sícsomag szuper áron!
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
KÖVESS MINKET!
facebook twitter googleplus youtube instagram

Fehér húsvét az Alpokban és Európa számos részén

2017.04.17. | Szerző: Batus
A síterepek üzemeltetési szempontjából idén túl későre estek a húsvéti ünnepek, síterepek józan ésszel már nem számoltak komolyabb havazással április közepén. Sok síterepen ma lehetett idén utoljára síelni. Az időjárás sokakat megtréfált. Ausztriában, a magasabb hegyekben 20-40 cm havat hozott a húsvéti lehűlés.
Mivel nemcsak a hegyekben, hanem az alacsonyabban fekvő helyeken is havazott, számos osztrák és német településen az a fura helyzet állt elő az idei szezonban, hogy karácsony helyett a húsvét lett fehér.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az Alpokban az idei forgatókönyvhöz hasonlóan ezúttal is az északi oldal kapott a havazásból. Az osztrák-svájci határ két oldalán hullott a legtöbb, a meteorológiai oldalak 20-40 cm friss hóról számoltak be, de néhány vorarlbergi helyen az 50 centit is elérhette az eddig lehullott hó mennyisége.

Még a Ski amádéban is havazott. Zauchensee a völgyben 10 cm, a hegyekben 15 cm friss hóról írt. Ehhez tegyük hozzá, hogy számos osztrák síterep a mai nappal befejezi a szezont, ezen már a frissen érkezett havazás sem változtat. Az április 22-23-i hétvégén záró síterepeknek persze jól jön a friss hó a következő napokra. Azt sem felejtsük el, hogy az áprilisi hónak még van utánpótlása, szerdáig még törleszt valamit Holle anyó az idei adósságából.

Németország alacsonyabb részein is havazott, néhány videót ebből beraktunk a cikk aljára. Kisebb meglepetés érte a litvánokat is ma reggelre, több helyen a németországihoz hasonló mennyiség, 5-10 cm hó hullott. Az már a magyar fülnek kevésbé meglepő, hogy Moszkvában is havazott a hétvégén.

Tőlünk délre is havazott, mint pl. Horvátország magasabb részein. Itt a helyi meteorológiai intézet holnapra újabb 10 cm havat vár néhány régiókban, 1000 méter felett. Egy kicsivel arrébb, a magasabb boszniai hegyekben 30 cm havat jósolnak a meteorológusok a következő napokra.

Hazánkban szerdán reggel érdemes nézni a hegyeink webkameráit, nem lehet kizárni, hogy nálunk is előfordulhat havazás.
Németország: az alacsonyabb helyeken is 10-15 cm hó
Dél-Vesztfália: mai kép az autópályáról
Németország, Hoherodskopf (763 m) síterepe
2017.04.18. 16:14:54 Kis Kovi
Hochkar és Ötscher környékére kb. 100 cm havat várnak az elkövetkező pár nap alatt és a Bergfex egyhetes távolságra újabb frontot jósolgat. Egész biztosnak tűnik, hogy májusban havas hegycsúcsokkal lesz tarkítva a környék. Remélhetőleg ezt az extrém helyzetet lassú felmelegedés követi ott, mert különben nagyon nagy áradások lehetnek belőle.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 9 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...