Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fehér húsvét, méteres havazás várható a hegyekben

2015.03.30. Bata Attila

Talán érdemes még egy kicsit várni és korai még a léceket eltenni a nyárra. Ezen a héten többször is támad a tél az Alpokban és a Tátrában is. Húsvétig sok helyen méteres hó is hullhat a síterepeken. Ausztriában a magasabban fekvő völgyekben is havazni fog a héten.
Már most támad a tél az Alpok nyugati részén és ez még csak előszele annak, ami ránk vár a héten. A Francia-Alpokban ma reggelre sok helyen 30-50 cm hó hullott, és a havazás a héten is folytatódni fog a magasabb régiókban.

Bár még majdnem egy hét van hétfőig, a svájci meteorológusok 40-60 cm havat várnak húsvéthétfőre, ennek a javát a hétvégére időzítve. Ezúttal az Alpok északi oldalán található régiók kapják a legtöbb havat.

Tignes ma reggel 40 cm friss hó
Tignes ma reggel 40 cm friss hó
Ausztriában is méteres havazásra számítanak. Vannak nagyon optimista becslések, amelyek 2 méternyi friss hóról szólnak, de a mértéktartóbbak is legalább egy méter hóval számolnak a hegyekben. Fontos megjegyezni, ahogy az Alpok többi részén is, a havazáshoz erős vihar is társul majd, így erős széllökések várhatóak szinte mindenhol. Itt is az északi oldalon található síterepek járnak jól, szerdától süllyed a hóhatár, és az 1000 méter feletti völgyekben is havazhat.

La Rosiére 45 cm friss hó ma reggel
La Rosiére 45 cm friss hó ma reggel
A Tátrában is havazott a hétvégén és még itt sincs vége a havazásnak. Chopok síterepe (Alacsony-Tátra) kedd és csütörtök között 60 cm friss hóval számol a hegyekben. Az előrejelzések szerint a Magas-Tátra szlovák és lengyel oldalára is megérkezik a havazás.

Paradiski 50 cm friss hó
Paradiski 50 cm friss hó
Hazánkban is hűvösebb lesz az előző napokhoz képest, hózáporra, kisebb havazásra a magasabb hegyeinkben is számítani lehet a hétvégén. A Madarasi Hargitán a napokban 10 cm hó hullott, a pályán még van elég hó, de az érdeklődés hiányában ezen a hétvégén bezárnak.
Alpe d
Alpe d'Huez 40 cm friss hó
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.