Ausztria Franciaország Lengyelország Magyarország Olaszország Románia Svájc Szlovákia Szlovénia
Belépés / Regisztráció
Országok
Főmenü
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Last minute szállásakciók
Gerlitzen
Apartman 16 € /fő /éj-től! Akciós síjegy csak 32 € /nap!
További last minute szállásakciók »
Síterepajánló
Mölltal gleccser
Napfényes tavaszi kisízés 100%-os hóbiztonsággal!
Rogla
Hóbiztos családi síterep
Budapesttől 4 órára
Wurzeralm
1000 m szintkülönbség,
Európa leghosszabb siklója!

Félelmetes: lavinát robbantanak a tudósok Svájcban

Cikk dátuma: 2016.02.17. | Szerző: Batus
Félelmetes: lavinát robbantanak a tudósok Svájcban Einstein a svájci televízió (SRF) német nyelvű műsora. A műsor egyik célja, hogy érdekes természeti jelenségekről tudományosan, de a nagyközönséget szórakoztató módon számoljon be. Múlt héten egy olyan adás került a műsorba, amelyben lavinakutatókat kísértek el egy mesterséges lavina berobbantására.
A helyi kutatók már legalább 80 éve tanulmányozzák a havat, a hóomlást, és a lavinák viselkedését. Ahogy ők mondják, minél többet foglalkoznak ezzel a témával, annál kevesebbet tudnak biztosan róla.

Wallis kanton székhelyétől, Siontól 8 kilométerre található az a völgy, ahová az elmúlt évtizedekben már többször is visszatértek, hogy mesterséges lavinát robbantsanak. Az eredményeket mindig feljegyezték, és robbantás előtt próbálták előre jelezni a lavina viselkedését, erősségét, és kiterjedésének határait.

Idén januárban ismét robbantottak. A tudósokat elkísérte az említett tévéműsor stábja is. A lavináról készült műsor a múlt héten készült adásba. Íme, egy kis összefoglaló a lavina nagyságáról és erejéről.

Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 299 vendég és 18 regisztrált felhasználó látogatja.
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több információ a sütikről.