Ausztria Franciaország Lengyelország Magyarország Olaszország Románia Svájc Szlovákia Szlovénia
Belépés / Regisztráció
h i r d e t é s
Síterepajánló
Bohinj - Vogel
Aktív csomagok a gyönyörű Bohinji-tó körzetében!
Rauris
Nyári kikapcsolódás a Hohe
Tauern Nemzeti Parkban
Semmering - Zauberberg
Aktív hegyi üdülés
Budapesttől 4 órányira
Zermatt
Síelés az év 365 napján!
Fotóalbum-ajánló
Mitterbach madártávlatból
Bécsi Alpok - Mostviertel körutazás 2016
Videóajánló
20. Fundango Snowboard Magyar Bajnokság
20. Fundango Snowboard Magyar Bajnokság

Félelmetes: lavinát robbantanak a tudósok Svájcban

Cikk dátuma: 2016.02.17. | Szerző: Batus
Félelmetes: lavinát robbantanak a tudósok Svájcban Einstein a svájci televízió (SRF) német nyelvű műsora. A műsor egyik célja, hogy érdekes természeti jelenségekről tudományosan, de a nagyközönséget szórakoztató módon számoljon be. Múlt héten egy olyan adás került a műsorba, amelyben lavinakutatókat kísértek el egy mesterséges lavina berobbantására.
A helyi kutatók már legalább 80 éve tanulmányozzák a havat, a hóomlást, és a lavinák viselkedését. Ahogy ők mondják, minél többet foglalkoznak ezzel a témával, annál kevesebbet tudnak biztosan róla.

Wallis kanton székhelyétől, Siontól 8 kilométerre található az a völgy, ahová az elmúlt évtizedekben már többször is visszatértek, hogy mesterséges lavinát robbantsanak. Az eredményeket mindig feljegyezték, és robbantás előtt próbálták előre jelezni a lavina viselkedését, erősségét, és kiterjedésének határait.

Idén januárban ismét robbantottak. A tudósokat elkísérte az említett tévéműsor stábja is. A lavináról készült műsor a múlt héten készült adásba. Íme, egy kis összefoglaló a lavina nagyságáról és erejéről.

Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Szeretném emailben megkapni a legfrissebb híreket és legjobb síajánlatokat.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 9 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több információ a sütikről.