Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Flachau: 7,5 kilométer kábelt loptak el a síterepről

2011.12.06. Bata Attila

Flachau: 7,5 kilométer kábelt loptak el a síterepről A november elejei elmaradt finnországi futamot karácsony előtt az ausztriai Flachauban pótolják. A szervezők már meg is kezdték az előkészületeket. Például kiszállították a verseny rendezéséhez szükséges kábeleket, amelyet ismeretlen tolvajok magukkal vittek. A kár 37.000 euró.
Nem csak Bánkút lehet a kábeltolvajok célpontja, hanem úgy látszik már Ausztriában sem biztonságos a síterepek üzemeltetése. Flachau turizmusa hatalmas ajándékot kapott azzal a lehetőséggel, hogy az elmaradt finn futamokat december 21-én és 22-én a salzburgi síterepen pótolják be, így időben megkezdték az előkészületeket is.

A versenyhez szükséges elektronikai felszereléseket már a helyszínre szállították és fémkonténerekben tárolták, összesen 7,5 km hosszú elektromos kábelt és 470 darab kapcsolót. A jelenleg ismeretlen tolvajok ezt a két konténert törték fel, és a teljes tartalmukat elszállították. Biztosan gépesítve voltak, hiszen csakis megfelelő szállítóeszközzel lehetett elvinni a körülbelül 800 kilogrammnyi elektromos alkatrészeket.

A rendőrség jelenleg teljes sötétségben tapogatózik. Semmi nyomot nem találtak eddig, senki sem tudott értékelhető információt adni. Csak annyi biztos, hogy kedd reggelre törték fel a helyi benzinkút mellett tárolt két konténert. A rendőrség azt feltételezi, hogy a tolvajok megrendelésre dolgoztak és kapcsolatban állnak illegális fémfelvásárlókkal. Az ellopott alkatrészek értéke körülbelül 37.000 euró (kb. 11 millió forint).
KOMMENTEK
Egér 64 | 2011.12.06. 07:00
Biztos "svédek" voltak....:P
kri0723 | 2011.12.06. 16:39
csak a finnek tehették, mert megharagudtak ,hogy máshol lesz a verseny :D
Marita2 | 2011.12.07. 10:40
:( "embertelenség"..:(
Rambo | 2011.12.07. 20:17
Kalandozó "magyarok"?
huligan | 2011.12.08. 12:04
Ezek nemesfém tolvajok voltak, azt mindenki tudja melyik náció, én csak reménykedem hogy nem a magyar területekhez tartozó kolóniából való...:(

Szállástippek
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.