Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Főszezontól fényárban fürdik Flachau főpályája

2010.09.21. Bata Attila

Az idén (is) a salzburgi Flachauban rendezik meg a női síelők esti versenyét. A versenypályára akkora fényerőt építenek az üzemeltetők, hogy a tévében HD minőségben lehessen élvezni a futamokat. A jó hír, hogy a tökéletes esti kivilágítást nem szerelik le, így a hobbisíelőknek is megmarad az élmény esténként.
A tavalyi versenyen Marlies Schild győzelmével osztrák siker született
A Hermann Maierről elnevezett pályán (mi csak a címben szereplő sok „f” betű kedvéért hívtuk főpályának) 2011. január 11-én rendezik a hölgyek esti szlalom versenyét. A verseny nem titkoltan a szomszédos Schladming rangjára szeretne előbb-utóbb emelkedni, hiszen itt már hosszú évek óta rendezik a férfiak hasonló esti versenyét, az utóbbi időkben már rendszeresen 50.000 néző előtt.

Az előkészületek már megkezdődtek, az idén a korábban állandó gondot jelentő német feljelentő hölgy sem szólt be eddig. Két éve novemberben azért jelentette fel a síterepet, mert túl hangos volt a hóágyúzás a háza közelében, tavaly pedig az jelentett gondot, hogy az akkor ideiglenesen felállított lámpaoszlopokról beszűrődő fény zavarta a pihenésben.

Valószínűleg a világ legfényesebb pályája épülhet ki januárra, a 637 méter hosszú pálya mellett 16 oszlopról ontják majd fényüket a reflektorok. A szervezők tökéletes megvilágítást ígérnek, erre szükség is lesz, hiszen a versenyt a tévétársaságok HD minőségben szeretnék közvetíteni.

A kétmilliós fejlesztés helyszíni előkészületei már zajlanak, a földmunkákkal október közepéig szeretnének végezni, és akkor kezdődne az oszlopok betonozása. A síterep üzemeltetői nem csak erre a versenyre terveznek. Olyan minőségű világítás épül, amely éveken keresztül megfelelhet majd a tévétársaságok minőségi igényeinek, és szeretnék, ha a versenynek is előbb-utóbb „bebetonozott” helye lenne a nemzetközi versenynaptárban.

A tavalyi versenyt 10.000 néző tekintette meg, ennél már az idén is többet várnak. Nekünk, hobbisíelőknek, a legnagyobb ajándék, hogy ezt a fényárban úszó pályarészt mi is használhatjuk majd esti síeléskor.
Egy rövid összefoglaló a tavalyi versenyről és hangulatáról
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.