Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Flachau: villanyfényes versennyel ünnepelnek ma este

2013.01.15. Bata Attila

Flachau: villanyfényes versennyel ünnepelnek ma este Ma ünnepli 20. évfordulóját Flachau a Világkupa sorozatban, először 1993-ban versenyeztek a salzburgi síterepen. Mivel ma este villanyfényes verseny rendeznek, így munka után tökéletes programnak ígérkezik a női szlalom két futamának megtekintése a tévében.
1993-ban még női szuper-g versenyt rendeztek Flachauban, a program sokszor változott a két évtized alatt, de az utóbbi években már világos a cél. Ami a szomszédos Schladming a férfiaknak, valami hasonlót szeretnének rendezni a hölgyeknek Flachauban, vagyis a legjobb női szlalomosok is egy hangulatos, esti versenyen mérjék össze erejüket, minél több néző előtt.

Természetesen a programok már tegnap megkezdődtek, felvonultak a közelmúlt klasszisai, köztük a két helyi híresség Herman Maier és Michael Walchhofer. A környék harmadik hírességét, az egyre jobb formába lendülő Anna Fenningert viszont nem fogják látni a helyiek, hiszen kedvencük inkább a gyors számokra koncentrál, így kihagyja a mai szlalomot.

Szintén nincs itt az amerikai Lindsey Vonn, aki saját bevallása szerint is esélytelen lenne, mivel mostanában nem is végzett szlalom edzéseket. Vonn nem igazán szlalom-specialista, utoljára 2009 novemberében állt dobogón ebben a szakágban, bár mostani állapotában talán elégedett lenne a tavaly itt elért nyolcadik helyével is. Mindenesetre inkább a gyors számokra koncentrál, amiben van logika, hiszen még mindig ő vezeti a szuper-g és a lesiklás mezőnyét az idén.

Vonn nincs, de itt a másik amerikai, a 17 éves amerikai Mikaela Shiffrin, aki az idén már kétszer nyert. A fiatal amerikai, aki egyes rajtszámmal kezdi a versenyt, tegnap meglátogatta az Atomic szomszédban található központját, és élvezte a tegnap esti programokat.

A pálya valamennyire átvészelte az előző napok esőzéseit, még ma is 450 önkéntes fog dolgozni rajta. A decemberben termelt mesterséges hóból még mindig maradt egy 80 cm vastag réteg a pályán. A rendezők körülbelül 10.000 nézőt várnak, és ne felejtsük el, hogy ez az egész szezon legjobban dotált női versenye, 125.000 eurós díjazással.

Az első futamot 17:45-kor kezdik meg, de aki nem tud hazaérni munkából, a legfontosabb izgalmakról nem marad le, hiszen a második futam elég későn 20:45-kor kezdődik az első futamban az első harminc helyen végzett versenyzőkkel, fordított sorrendben. Az Eurosport mindkét futamot közvetíti.
KOMMENTEK
tibor76 | 2013.01.15. 10:14
Télen-nyáron nem egyszer nem kétszer megyünk át Altenmarkton, a kérdésem: az Atomic központ látogatható valamilyen szinten magánszemélyeknek is?
votika | 2013.01.15. 10:50
Érdekes eseménynek néz ki!
wzizou | 2013.01.15. 14:49
Tudtommal nem látogatható.
mistral | 2013.01.15. 20:03
Nem lehet bemenni mi is próbáltuk már:(
Fixer98 | 2013.01.15. 20:52
kezdődik!!!

Szállástippek
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.