Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Flachau: villanyfényes verseny kedd este

2015.01.13. Bata Attila

Kedden este rendezik meg a magyar síelők által is eléggé jól ismert salzburgi síterepen, Flachauban a női alpesi síelők következő szlalom világkupa versenyét. A szezon legjobban fizető versenye előtt az a kérdés, hogy sikerül-e a dupla mesterhármas az amerikai Michaela Shiffrin-nek.
Hermann Maier otthonában, a róla elnevezett pályán vág neki a mezőny az évad legjobban fizetett női alpesi versenyének. Ma este a szervezők 150 000 eurót (kb. 47,4 millió forint) osztanak szét a versenyzők között, az első helyezett 52 500 euróval távozhat. Hogy ki lesz az első? Mindenki az amerikai Shiffrin-re tippel.

Még mindig szemtelenül fiatal csodagyerek egymás után harmadszor nyerhet Flachauban. Nemcsak ez lenne az egyetlen mesterhármas számára ezzel a győzelemmel, hanem az idei sorozatban is harmadszor nyerne egymás után. Az előző, zágrábi futamon, tetemes előnnyel verte az egész mezőnyt, ilyen fölénnyel nem szoktak női versenyeket nyerni az utóbbi időben.

Így nézett ki a pálya ma reggel
Így nézett ki a pálya ma reggel
A versenyt a Hermann Maier pályán rendezik, a rajt 1146 méteren található, a cél pedig 955 méteren. A sípályából 637 méteren zajlik a verseny, a lapos rész már a cél utáni kifutó lesz, így a meredeken dől el a verseny. Ez volt az első osztrák pályák egyike, amely olyan esti világítást kapott, hogy HD-ben lehessen a versenyeket közvetíteni. Erre azért is szükség volt, mert ami a férfiaknak a schladmingi esti verseny, az most már a nőknek Flachau.

A síterep pedig büszke a versenyre, jót tesz a környék idegenforgalmának. A Sportwelt régió (Flachau, Zauchensee, Wagrain stb.) amúgy is egyre népszerűbb. Csak tavaly télen 2,8 millió vendégéjszakát töltöttek el a szálláshelyeken. Hogy ne csak száraz adat legyen, összehasonlításul a balatoni régióban, 2012-ben, teljes évben, 2,7 millió vendégéjszakát regisztráltak.

A pálya kissé puha a szervezők szerint. Tegnap hullott 25 cm hó, így a pálya nem annyira kemény, mint a szervezők szerették volna. Azért reméljük, hogy nem romlanak gyorsan a feltételek.

Az első futamot 17:30-tól, a legjobb harminc versenyző második futamát pedig 20:30-tól közvetíti az Eurosport.
KOMMENTEK
Pulmy | 2015.01.14. 09:47
Hát,az osztrák csajok eléggé alul teljesítettek !

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.