Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fogarasi-havasok: síterep épül 150 kilométernyi pályával?

2017.08.24. Bata Attila

A román turisztikai minisztérium három turisztikai projektet is kiemelt beruházásnak nyilvánított, köztük egy új síterep megépítését a Fogarasi-havasokban. Sajnos, a részletekről még szinte semmit sem tudunk, de reménykedhetünk, hogy végre Romániában is fejlődhet a síterepek infrastruktúrája.
Bilea-tó/Fogarasi-havasok (Kép: Sibiu Tourism)
Bilea-tó/Fogarasi-havasok (Kép: Sibiu Tourism)
Sajnos, a tervezett építkezésről egyelőre semmi közelebbit sem lehet tudni - írja a Business Review. Többek közt, sem a költségeket, sem a határidőket nem ismerjük.

Mircea Dobre, az illetékes miniszter egyik interjújában kijelentette, hogy egy "150 kilométernyi pályával rendelkező síterepben gondolkoznak, ahol akár 250 napon át lehet természetes havon síelni. Ilyen hely még Európában is alig akad. " A miniszter bevallotta, hogy az új síterep megvalósítása az egyik régi álma. A tervek egyébként már 1968 óta léteznek, de valami mindig közbejött.
KOMMENTEK
Rolitúra | 2017.08.30. 09:17
Szerintem nem kellene szétcseszni a Fogarasi-havasokat! Van már elég sípálya Európában! Mondjuk nem félek, hogy lesz ebből bármi, mert még egy nyamvadt autópályát sem tudtak megépíteni 30 év alatt és amúgy is ellopnak mindent...:(

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.