Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Folytatódik a szokatlan áprilisi tél a környékünkön

2016.04.27. Bata Attila

A helyzet a két nappal korábbihoz képest nem sokat változott, továbbra is "tombol" az áprilisi tél a környékünkön. A Balkántól az Alpokon és a Kárpátokon át Nyugat-Európáig jelenleg is sok helyen havazik és a havazás sok helyen holnap reggelig is folytatódik.
Két nappal ezelőtt is Horvátországgal kezdtük a körképet. Akkor az egyik leghíresebb horvát strand (Aranyszarv, Brac sziget) felett havazott. A szárazföld magasabban fekvő részei is fehérlenek, különösen az isztriai és a dalmát hegyek.

Szlovén országút
Szlovén országút
A szomszédos Szlovéniában még nagyobb erőkkel havazott a mai napon. A helyi autóklub webkameráin számos országút befehéredett, ezek után nem meglepetés, hogy pl. a Vogel csúcsánál már 25 cm friss hó hullott.

Solda (Olaszország)
Solda (Olaszország)
Tarvisio (Olaszország)
Tarvisio (Olaszország)
Abszolút nem túlzás, hogy az olasz Dolomitok sokkal téliesebben néz ki, most áprilisban, mint decemberben. 2000 méter felett ma reggelre 15-25 centi havat jelentettek a környék mérőállomásai.

Flachau (Ausztria)
Flachau (Ausztria)
A déli ciklon Ausztriában is gondokat okozott a közlekedésben, főleg a déli részeken, a stájer és karintiai régiókban. Stájerország déli részén utoljára 1997-ben (19 éve) havazott április második felében. Ezzel szemben az északi részen általában minden második áprilisban.

Zauchensee (Ausztria)
Zauchensee (Ausztria)
A Klagenfurt/Wörthersee régióban sem könnyű most autózni. A ZAMG meteorológusa szerint itt az utóbbi 50 évben 6-7 alkalommal havazott április második felében.

Hochkönig (Ausztria)
Hochkönig (Ausztria)
Kicsit arrébb a Ski amadé síterepein szinte mindenhol havazott, számos helyen a völgyekig is leért a havazás. Itt még lehet síelni Sportgastein és a Dachstein gleccser pályáin.

Hauser Kaibling (Ausztria)
Hauser Kaibling (Ausztria)
A havazás nyugatabbra is áthúzódott, a zillertali részen újabb adagot kaptak a pályák, a Hintertux gleccser pedig 40 cm friss havat jelentett ma reggel.

Hintertux gleccser (Ausztria)
Hintertux gleccser (Ausztria)
Obertauern (Ausztria)
Obertauern (Ausztria)
Schmittenhöhe (Ausztria)
Schmittenhöhe (Ausztria)
Szlovákiában továbbra is havazik, nem kell hozzá photoshop, hogy ilyen képeket lehessen készíteni körülbelül 1000 méteres magasságban.

Sachticka (Szlovákia)
Sachticka (Szlovákia)
Németországban is sok helyen tombol a tél. A hétvégén kinyitott oberhofi botanikus kertet a 15 cm friss hó miatt be kellett zárni, Münchenben pedig havazás miatt kellett félbeszakítani egy mai teniszversenyt.

Mivel az utóbbi években télen sem nagyon havazott Párizsban, azért nagy dolog a tegnapi havazás. Itt a legkésőbbi havazást május 18-án jegyezték fel 1935-ben. 1945. május elsején még meg is maradt a földön, igaz akkor egy héttel később már 30 fokos meleg olvasztotta el a havat. A meteorológusok szerint átlagosan 15 évente havazik Párizsban áprilisban.

Párizs tegnap
Kicsit a Föld déli féltekére kitekintve rögzítsük azt a tényt, hogy Argentínában, Patagónia északi részén több mint egy méter hó esett a hétvégén. Ez azért is komoly, mert ötven éve nem hullott ennyi hó errefelé áprilisban. Itt jellemzően májusban indul be a havazás és június elején kezdődik a síszezon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.