Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitűnő hétvégével kezdődött a francia szezon

2009.12.07. Bata Attila

Kitűnő hétvégével kezdődött a francia szezon Szinte az összes jelentős francia síterep megnyitotta a kapuit az előző hétvégén. A francia síelők nem panaszkodhattak, a részlegesen megnyitott síterepeken jó idő és jó hó várta őket, ahogy ez a hazatérők beszámolóiból kiderült. A franciák szerint ennél sose legyen rosszabb a szezonkezdetet.
Az alábbiakban a számos nyitva tartó francia síterep közül azokat soroltuk fel, amelyek nagyobb érdeklődésre tarthatnak számot hazai síelőink között. Jó hír, hogy már az első hétvégén üzemeltek a Három-völgy legfontosabb liftjei, így az egyik síterepről át lehetett síelni a másikra.

Savoie

Courchevel: Járt a Verdons gondola, a Jardin Alpinand és a Saulire liftek. A napi jegy 23,50 euróba, a háromórás jegy 19 euróba került. Az egész Három-völgybe érvényes jegyért 30 eurót kértek.

Méribel: Üzemelt a Pas du Lac gondola mindkét része és a Plattières lift mindhárom része, valamint a Plan des Mains és Cote Brune liftek. A napijegy itt is 23,50 euró volt. (Három-völgy: 30 euró)

Les Menuires: Közlekedett a Roc des 3 Marches kabinos és a Roc des 3 Marches 2 ülőlift, valamint a Doron és a Mont de la Chambre liftek. Itt már 25,50 euró volt egy napijegy. (Három-völgy: 30 euró)

Val Thorens: Húsz nyitott pályával kezdődött a hétvége, és folyamatosan készültek el az újabb pályák. A napijegy 28 euróba került. (Három-völgy: 30 euró).

Tignes: A 78 pályából 24 volt síelhető, és a 40 liftből 19 üzemelt. Tignes napijegy 37 euróba, az Espace Killy bérlet 40,50 euróba került.

Val d'Isere: Körülbelül a pályák fele nyitva tartott. A napijegy 34,50 euróba került. (Espace Killy bérlet 40,50 euróba)

Les Arcs: üzemelt mindkét Transarc kabinos, valamint a Varet és Marmottes liftek. Itt csak 6-7 pálya volt nyitva, az igazi szezonkezdetet a jövő hétre tartogatják. A napijegy 19 euróba került.

Les 2 Alpes szombat reggel
Les 2 Alpes szombat reggel

Haute-Savoie

La Clusaz: A Balme oldal egyik részét megnyitották (Balme kabinos, Balme és Bergerie ülőliftekkel) A napijegy 20 euróba, a félnapos jegy 16 euróba került.

Avoriaz: A Plateau, d’Arare, és Lindarets részeken összesen 11 lift üzemelt a hétvégén. A napijegy 15 euróba került.

Les Gets: A Chavannes kabinos és la Croix ülőszékes szállította a síelőket, mégpedig mindkét napon ingyen!

Châtel: Két pálya volt nyitva: Belette (zöld) és a Rochasson (piros). A napijegyért 15 eurót kellett fizetni.

Isére

Chamrousse: Közlekedett a Gaboureaux és az Amoureux ülőliftek, valamint a Lauze és Bérangère liftek. A napijegy 17 euróba, a négyórás jegy 15 euróba került.

Alpe d'Huez: 16 lift üzemelt a hétvégén, amelyek 19 pályát szolgáltak ki. A napijegy 32 euróba, a félnapos 25,50-be került.

Les 2 Alpes: 30 pálya volt nyitva. A napijegy 31 euróba, a félnapos 24,80 euróba került.

Alpes du Sud

Montgenevre: Részleges üzemmód. Közlekedett Chalmettes telemix, a Brousset és a Rocher de l'Aigle liftek. Körülbelül 20 km pályán lehetett síelni 25 eurós napijegyért.

Les Orres: Hat pálya üzemelt a hétvégén (2 zöld, 3 piros és egy fekete) a 35-ből. Az 1650 és 2550 méter közötti részeken a Prélongis és Pousterle ülőszékesek jártak, valamint a Galopins 1 lift. A napijegy 18 euróba, a háromórás 16 euróba került.

Praloup: Itt csak a kezdőket kiszolgáló részt nyitották meg három zöld pályával. A napijegy 8 euróba került.

Isola 2000: A nyitóhétvégén 10 lift és 12 pálya üzemelt. A napijegyért 20,20 eurót, a félnaposért 14,80 eurót kértek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.