Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Francia-Pireneusok: végre beindult a síszezon

2017.01.23. Bata Attila

A Pireneusok francia oldala régóta felemás arcát mutatja telente. Volt olyan szezon, amikor egész Európában itt hullott a legtöbb hó, de olyan is, amikor szinte egész télen alig hullott valami. Az idei szezon sem indult bíztatóan, de egy héttel ezelőtt annyi hó hullott, hogy a mostani hétvégén már végre beindult a szezon.
Cauterets: van bőven hó
Cauterets: van bőven hó
A múlt hétvégén hullott 100-150 cm hó a Pireneusokban, azonban ezzel még nem végezte el a dolgát az időjárás és az utóbbi négy-öt napban is hozzá tett további 50-100 centi friss havat.

A hatalmas havazás miatt a múlt hétvégén még nem lehetett megnyitni a pályák nagy részét. Először ki kellett ásni a lifteket, megtisztítani az utakat, de mindenekelőtt elhárítani a lavinaveszélyt a pályák környékéről.


Mourtis síterepe (videó a reklám után)
Egy hét alatt sikerült mindent elvégezni és sok helyen napsütésben lehetett élvezni a szezon első igazi síelős hétvégéjét a Francia-Pireneusokban.

Cauterets síterepe hagyományosan a havas síterepek közé tartozik, azonban még itt is meglepődtek, hogy mennyi hó hullott az utóbbi napokban. A völgyben 250 cm, a hegyen pedig 350 cm vastag hóról számoltak be az üzemeltetők és a hétvégére a síterep 80%-át már meg tudták nyitni.


Gourette: 250 cm hó a csúcson (videó a reklám után)
Szerencsére az alacsonyabban fekvő síterepeken is elég hó hullott és a helyieknek bőséges a választék az üzemelő síterepekből. A havazás a legjobbkor jött, hamarosan indul a februári csúcsidőszak, az iskolai szünetek hetei, amikor a bevételek legnagyobb részét termelik a síterepek. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.