Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Franciaország a világ második legnagyobb síhatalma

Sí-workshopot szerveztek a magyar utazási irodáknak Budapesten

2015.04.16. Wesselényi Andrea

A napokban Budapesten jártak a legnagyobb francia síterepek képviselői, ahol síworkshop keretében mutatták be a következő, 2015/16 szezonra vonatkozó ajánlataikat. Az eseményt Franciaország magyarországi nagykövete nyitotta meg és beszédében hangsúlyozta, hogy még több magyar turistát várnak a következő télen.
Franciaország nincs közel, mégis évente legalább 30 ezren választják téli úti célul Magyarországról - hangsúlyozta a nagykövet. A következő szezonra sok újdonsággal készülnek, hogy még vonzóbbá tegyék a több mint 350 síterepet. Összesen 9 millió turista keresi fel évente a Francia Alpok síközpontjait, és ezzel Franciaország, mint téli célország a világon második helyen áll az Egyesült Államok mögött, a harmadik hely az osztrákoké.
A francia sírégiók képviselői bemutatják ajánlataikat a magyarországi utazásszervezőknek. A síworkshop helyszíne a Hotel Meridien volt.
A francia sírégiók képviselői bemutatják ajánlataikat a magyarországi utazásszervezőknek. A síworkshop helyszíne a Hotel Meridien volt.
Sínapok tekintetében a sorrend az alábbi volt a 2013/14 szezonban, a francia síterepek közleménye szerint:
  • 1. USA - 56,2 millió sínap
  • 2. Franciaország - 55,3 millió sínap
  • 3. Ausztria - 50,8 millió sínap
A statisztika sínapokban vagy bérletnapokban számol, amely azt jelenti, hogy egy napijegy 1 sínapot ér, egy hatnapos bérlet pedig hatnak számít. A 2014/15 szezon statisztikáit ezév szeptemberében teszi majd közzé a Domaines Skiables de France társaság.
A Budapesten rendezett Francia Síworkshop résztvevőit Corinne Foulquier, az Atout France közép-európai igazgatója és bécsi képviselője köszöntötte.
A Budapesten rendezett Francia Síworkshop résztvevőit Corinne Foulquier, az Atout France közép-európai igazgatója és bécsi képviselője köszöntötte.
KOMMENTEK
WéberF | 2015.04.16. 17:03
A statisztikában természetesen a hazai látogatók is benne vannak. Így nem csoda, hogy az USA az első. WFeri
molnarf | 2015.04.17. 17:45
Vannak ötleteim nekem is. Talán eljut oda ahova kellene.?!
Az utazás túl drága ! 22-25 ezer Ft/fő busszal.
- 1, túl drága a Slovéniai úthasználati díj , és nem alkalmazkodik a használókhoz, a sielőkhöz. Egy 1 hetes sielés 10 napból áll : indulás péntek este , érkezés a Francia alpokba szombat este, hazaind. szombat délelőtt vagy délután érk. haza vasárnap . A szlovéniai úthasználat csak 1 hetes (7 napos) jegy lehet, vagy 2x? nap. Ez nem jó. A Francia túrisztikai szakembereknek javasólni kellene Szlovéniának , hogy legyenek egy kicsit figyelmesebbek, alkalmazkodóbbak velünk szemben (síelők Magy.. Szlk. Rom. Lengy...) Legyen kapható 10 napos úthasználati jegy síelőknek.
-2. egy turistabusznak óriási motorja van ( M.B.15800 cm3 és V8 hengeres ) könnyedén elhúzhatana egy áruszállító pótkocsit, sokkal olcsóbb lehetne a buszjegy kb. 5000 Ft.
M.F.
Daddy | 2015.04.18. 19:12
Én sem vagyok a pénztárcám ellensége, de azért legyünk reálisak. A Volán belföldi távolsági tarifája szerint 400km re a teljes árú menetjegy 5590Ft. Amennyiben egy francia terep átlagtávolságát 1200 km-nek veszem, mely oda-vissza 2400 km, akkor ez a Volán tarifáját alapul véve (6x400km-re) 33540 Ft. lenne. Ezt alapul véve nem tartom túlzónak a turistabuszok eddig alkalmazott árait. Az viszont tényleg nem "baráti" hogy a szlovének az egy hétre síelni utazók számára nem kedvező érvényességi időtartamot határoztak meg. Úgy látom, hogy ott is a nálunk általánosan tapasztalható haszonmaximalizálás a cél. Sajnos az Olaszországon való áthaladás a legköltségesebb, legfárasztóbb útrész. Ezen nincs az a francia turisztikai szakember aki tudna segíteni.
Én inkább azt szeretném, ha a magyar idegenforgalmi szakemberek legalább az osztrák síterepek iránt érzett "elkötelezettséggel" viszonyulnának a francia pályákkal összefüggően is.
pszabo | 2015.04.18. 19:22
Nekem is hasonló meglátásaim vannak, mint Daddy-nek és molnarf-nek- Ezzel együtt sztem Fr.O. a legjobb. Talán a 3-Völgy! A szlovén matrica rendszer butuska, igen. Az olasz szakasz kész "rémálom", hiszen legalább 8-12 alkalommal állsz meg fizeteni; néha csak 0.8 EUR-t vagy 1.7 EUR-t. Összességében a 30 EUR szlovén, a kb 60 EUR olasz és a Frejus alagut 50 EUR-ós dijai nem csekélyek együtt. (jó, OK az 50 EUR oda vissza ennyi)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.