Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fundango Water Jump 2008 - Zánka

2008.07.28.

2008. július 26-án, szombaton nagy érdeklődés mellett megrendezésre került a Fundango Water Jump 2008 nemzetközi 1 millió forintos snowboard és freestyle sí verseny a zánkai Balatone fesztiválon. A 13 méter magas lejtőt a zánkai mólónál építették fel.
A csütörtökön és pénteken tartott szabadedzéseken nemcsak a meghívott hazai és külföldi snowboardosok és freestyle síelők, a Fundango szponzoráltak de a Water Jump Campbe jelentkező amatőr riderek is részt vettek. A szombati versenyen már a selejtező körökben látványosabbnál látványosabb trükköket láthattak a strandon és a molón összegyűlt nézők. A középdöntőbe bejutott 9 versenyző között volt a Fundango több szponzoráltja, mint például Kinda Géza, aki dupla hátraszaltóval próbálta magát beverekedni a szuperdöntőbe illetve szépen teljesített Lovász Laura is, aki a férfi mezőnybe illő trükköket (backside rodeo 540) ugrott. A külföldi meghívottak a magyar ridereket is bevállalós és stílusos trükkök bemutatására inspirálták, de a szuperdöntőbe végül csak két magyar került be az open snowboard kategóriában, akik közül Manninger Máté egy Rodeo 720-szal a második helyet szerezte meg. A szuperdöntőben a bolgár Lyuboslav Yanev egy frontside 720 melonnal röpítette magát az első helyre, a szlovák Braňo Zboja pedig egy gyönyörűen kivitelezett switch cork7-nel vehette át az első helyezett freestyle síelőnek járó óriás csekket. A végeredmény a következőképp alakult:

Snowboard OPEN:
  • I. Lyuboslav Yanev (BG)
  • II. Manninger Máté (HU)
  • III. Hristo Ivanov Aktopodov (BG)
  • Legjobb női snowboardos: Teodora Domianova (BG)
Freestyle sí OPEN:
  • I. Braňo Zboja (SK)
  • II. Juraj Ďurovčík (SK)
  • III. Trso Lukás „Lego” (HU/SK)
  • Legjobb női freestyle síelő: Beáta Bodánik (SK)
A Fundango Water Jump alsóörsi hagyományait folytatva 7 éves szünet után a Balatone fesztivállal együttműködve építettük fel a sáncot. A 13 méter magas és több mint 30 méter hosszú, speciális Neveplast szőnyegezéssel ellátott lejtőt a zánkai mólónál építettük fel. A fesztivál első napjain tapasztalható heves esőzés és viharos szél a Fundango Water Jump beüzemelését is megnehezítette, de mindezek ellenére csütörtöktől már terv szerint zajlottak az edzések és az érkező riderek nagy száma is előrevetítette, hogy nemcsak látványos, de jó hangulatú versenynek nézünk elébe. A Water Jump Campben 60 lelkes fiatal vett részt, akikből ötvenen a versenyen is indultak. A Fundango Water Jump érdekes színfoltja volt a péntek esti flúgos csúszás, ahol csúszógumikon, reklámtáblán vagy éppen lavórral leszánkázó fesztiválozók tettek bátorságpróbát és csobbantak a Balatonba. Itt talán a tavalyig Fundango szponzorált Truso Lukás performansza volt a legemlékezetesebb, aki egy gumibelsővel egy 20 méteres backflipet ugrott a sáncról és "talpra esett", így jóformán vizes sem lett. A Water Jump lejtő mellett kialakított Fundango Chill Out Zónában a nézők kényelmesen nézhették a trükköket és Fundango sátornál Dj Sobek esti bulijai is teltházasak voltak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.