Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síterepet vásároltak a bajorok, vége lesz a retrónak

2011.11.29. Stánicz Balázs

Egy bajor befektetői csoport bevásárolt, méghozzá a Salzburg városához közeli Gaissau-Hintersee-t. A kis síterep számára a tulajdonosváltás rózsás jövőt ígér, a kőkorszakból a 21. századba emelheti a salzburgi síparadicsomot.


Retró hangulat

Igazi retró hangulat uralkodik Gaissau varázslatos lejtőin, a tartomány északi részén elhelyezkedő síközpontban mintha megállt volna az idő. A pályák krémjét csáklyás felvonók szolgálják ki, és egy fapados duplaülésesre is benevezhetünk. A síterep legmodernebb liftje a négyüléses, ami a völgyből szállítja fel a síelőket a lejtőkre.

Ülésfűtés, párnázott székek, lehajtható buborék, több száz fős hóágyú armada? Ismeretlen fogalmak errefelé, a 40 km-es pályarendszer mindösszesen négy (!) darab hóágyúval „büszkélkedhet”. Csak összehasonlításképpen: Schladmingban ennyi pályára jó 300 hókészítő jut.

Ők még nem tudják, 25 perc az út
Ők még nem tudják, 25 perc az út
20 milliós fejlesztés

Eredetileg három millió eurót kértek a sípályákért, egyes információk szerint az összeget sikerült lejjebb tornázni. Mindenesetre az új tulajdonosra így is hatalmas nagy befektetések várnak, hogy a síterepet kiemeljék a kőkorszakból. A jövőbeni fejlesztésekre mintegy 20 millió eurót szánnak, első körben a spielbergi duplaszékest cserélnék le, ami valljuk be, igencsak megérett a nyugdíjra.

A libegő rekordidő, 25 perc alatt szállítja a parkolóból a hegyre a síelőket, ráadásul óránkénti kapacitása a szlovák „rodeós” tányéros felvonókkal vetekszik, az ugyanis 600 fő óránként. A beruházás érintené a hóágyúrendszert is, ami kiépítésre kerülne, így Gaissau függetlenítené magát az időjárástól és így decembertől áprilisig hóbiztos területté válna. A munkálatok 2012. nyarán indulnak, így az idei szezonban még nosztalgiázhatunk.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.