Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gerlitzen: új hatüléses lift épül még idén

2015.10.15. 2015.10.16. Stánicz Balázs | frissítve: 2015.10.16.

A honfitársaink körében kedvelt karintiai síterepen hosszú idő után új felvonó épül a hegy keleti oldalán. Tavasszal elkezdődtek a munkálatok, decemberre készen áll az új felvonó. A jó hírt a síterepet képviselő Thomas Mihor jelentette be tegnap, Karintia tartomány Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
A hegy keleti oldala mindig is amolyan mostoha volt, most ez gyökeresen megváltozhat. A kétüléses Berger lassan libegő ülőszékei a múlt ködébe vesznek, helyét a hatüléses Wörthersee Express veszi át. Azért ezt a nevet kapta az új lift, mert a tetejéről jó időben szép kilátás nyílik Karintia legnagyobb tavára, a közeli a Wörthi-tóra.

A modern felvonó jelentősen felértékeli a keleti részt, egyben a Feurberg Resort szállóvendégei is gyorsabban juthatnak el a síparadicsom túloldalára. Az új felvonó ráadásul sokkal ellenállóbb lesz a széllel szemben. A Wörthersee Family Jetet sok extrával szerelik fel, így lesz rajta ülésfűtés is a hidegebb napokra, futószalagos beszállás a völgyállomásnál és az igazán zord napokra lehajtható buborék a szél és hó ellen. Mivel a hegy keleti oldala jellemzően szeles, így ez egy üdvözölendő extra. Gerlitzen mindig is úttörőnek számított a karintiai síterepek közt, itt épült pár éve a tartomány első nyolcülésese és most itt lesz az első - a tiroli és salzburgi terepeken már jól ismert - olyan felvonó, aminek védőkorlátja-lábtartója automatikusan záródik.

A korábbi libegő 7 perces menetideje 3,5 perce rövidül. A fejlesztés mintegy 6,5 millió eurót kóstál.

A zöld vonal az új lift nyomvonalát jelöli
KOMMENTEK
kovitomi | 2015.10.15. 20:34
Az alsó csákányos megmarad? Mert pont itt az alsó képen lévő kétüléses előtt van egy kellemetlen botozós rész, itt kell a csákányostól átgyalogolni a kétüléseshez.
dav1208 | 2015.10.16. 02:51
Úgy tudom az alsó állomás kicsit lejjebb kerül, mint a mostani kétüléses alsó állomása. Így elvileg a csákányostól át lehet majd csúszni. Javítsatok ki ha tévednék. :)
Stani | 2015.10.16. 10:09
@kovitomi, az alsó csákányos lift megmarad.
HF | 2015.10.16. 14:31
Úgy látom Ti jól ismeritek Gerlitzent, légyszi segítsetek. A tó melletti nagy parkolóban mennyit kell kell sorbanállni mire feljut az ember? Februári csúcsszezonban érdekel. Köszönöm.
kovitomi | 2015.10.16. 21:10
Reggel korán kell érkezni! 8 15-kor még a Kanzelbahn-hoz legközelebbi parkoló emeletén is van hely. És még nincs sor a kabinok előtt sem. 9 körül már nagy a tolongás.
HF | 2015.10.17. 00:25
Kösz a tippet. És ha elkések akkor mennyi várakozásra számítsak?
Stani | 2015.10.17. 16:49
Szia HF, mi vártunk itt a szilveszteri időszakban már 50 percet is , de amúgy 20-30 perc (is lehet). Nagyon sok az iskolás csoport, szóval érdemes korábban odaérni.

A várakozást ki lehet bekkelni, ha fenn a hegyen laksz, vagy elkocsikázol a Klösterléig, pár a tó partjától az napi (retúr) 60+ km

Érdemes korán kelni , de ez minden síterepre elmondható :)
HF | 2015.10.18. 22:30
Köszi, tavaly ingáztam Klösterlébe, na ezt akarom elkerülni, ezért kérdezem. Az túl sok volt, és csak 11-re értünk ki. Pár órával később már nem volt pálya, csak a jégen hóbuckák...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Bergresort Gerlitzen
Modern, önellátásos apartmanok nappali +1, vagy nappali +2 hálószobával 1500 méter magasan Gerlitzen sípályái mellett. Szolgáltatások: wellness részleg, mélygarázs, étterem, fűtött sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Lavendel
Családias hotel 25 barátságos, vintage stílusban berendezett szobával és apartmanokkal, félpanziós ellátással, Gerlitzen síterepétől 10 km-re, Arnoldstein síterepétől 35 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.