Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyepsí pályákat építene otthon a ghánai síelő

2010.03.01. Bata Attila

Gyepsí pályákat építene otthon a ghánai síelő A ghánai síelő, Kwame Nkrumah-Acheampong, érdekes színfoltja volt az olimpiának. A színes bőrű síelőt gyakran nagyobb érdeklődés kísérte, mint a győzteseket. Végül a célja is teljesült, amiért az olimpiára utazott, nem lett az utolsó. A jövőben gyepsí pályákat építene hazájában a ghánai gyerekeknek.
A férfi szlalom végére is majdnem annyian figyeltek, mint az elejére, ez köszönhető egy ghánai síelőnek, aki a pöttyös síruhája után csak a „hóleopárd” becenevet érdemelte ki a nemzetközi sajtótól, már jó sok évvel ezelőtt. Végül is, a több mint száz induló közül Kwame a 47. helyet szerezte meg, még azt a bravúrt is sikerült végrehajtania, hogy megelőzött egy célba érkezett albán versenyzőt, nem beszélve arról a több mint félszázról, akik kiestek a verseny közben.

Az előző olimpiára még nem sikerült kivívnia a részvételi jogot, de az idén már ez is összejött. A Nagy-Britanniában élő Kwame rendkívül népszerű a szigetországban. Népszerűségét ki tudta használni, számos szponzor biztosított neki ingyen autót, repülőjegyet, szállást, vagy felszerelést az utóbbi időben.

A már 35 éves Kwame úgy tűnik befejezte az aktív pályafutását, a jövőjét ezentúl a ghánai síelés megteremtésének szenteli, amelynek első lépése egy gyepsí pálya megépítése lenne. Ahogy mondja, „ehhez otthon is megvan minden. Bulldózerekkel kiegyenesítjük a domboldalt, aztán szépen befüvesítjük, és már kész is vagyunk!” Ígérete szerint a következő évtizedben fogunk még hallani az afrikai (ghánai) sísportról.

Terveiben segíthet a népszerűsége és a média érdeklődése. A szlalom verseny második futama előtt úgy kellett könyörögnie az újságíróknak, hogy végre engedjék el, mert nem szeretné lekésni a második futam rajtját. Ghána államfője külön megbízottat küldött az olimpiára, hogy tolmácsolja jókívánságait az ország első sportolójának, aki téli olimpián szerepelt. Úgy néz ki, a körülmények adottak, hogy megvalósíthassa következő tervét, és tovább népszerűsítse a síelést Afrikában.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.