Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: szenzációs hóviszonyok a gleccsereken

2017.11.14. Stánicz Balázs

A november kitesz magáért és egymást érik a havazások, egyre inkább fehérednek az alsóbb térszínek is, a gleccsereken pedig kifejezetten fantasztikusak a feltételek többméteres hóval.
Keddi kilátás a kapruni gleccserről - Fotó: Stánicz Balázs
Keddi kilátás a kapruni gleccserről - Fotó: Stánicz Balázs
Az évszakhoz képest kiemelkedő hóviszonyok várják a síelőket a gleccsereken, egyre több pálya és lift üzemel, Söldenben múlt héten nyitották a téli síterep részt, Kaprunban immáron a völgyig (1976 méter) síelhetünk.
Hintertux  - fotó: facebook
Hintertux - fotó: facebook
A legtöbb hó Dachsteinon van, 210 cm, őt szorosan követi Kaprun 200 centiméterrel, de panaszra nincs ok Stubai-on (170 cm) és Mölltalon (150 cm) sem.
Stubai ma reggel - fotó: facebook
Stubai ma reggel - fotó: facebook
A legutóbbi havazás a tiroli gleccsereken átlagosan 25-35 cm havat, míg keletebbre ennél többet hozott, Kaprunban és Dachsteinen 50-60 cm-rel hízott a hóréteg.

Sölden havazás után

Holle Anyó mellett a hóágyúk is szorgosan dolgoznak, így az elkövetkezendő napokban még több pályával számolhatunk mindegyik osztrák gleccsersíterepen. A hétfői kifejezetten hideg nap volt, - 14 és -17 fok közt mozogtak a nappali maximumok 3000 méteren.

Pitztal

A tegnapi borút mára derű váltotta és legalább péntekig így marad. A hétvégén ismét hidegfront érkezhet, ami a jelenlegi számítások szerint jelentős mennyiségű friss havat hozhat az osztrák hegyekbe, köztük a gleccserekre.

Kapruni gleccser kedden
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.