Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gleccser körkép: hol lehet síelni az Alpokban?

2017.07.16. Bata Attila

Ezen a hétvégén újabb gleccserpálya nyitott ki, ezúttal a svájci Saas-Fee síterepe csatlakozott a még hímondónak megmaradt, nyáron is üzemelő alpesi síterepekhez. A gleccserpályák folyamatosan nyitnak és zárnak be a nyár folyamán. Íme, egy helyzetkép a pillanatnyi állásról.
Mölltal webkamera ma délután
Mölltal webkamera ma délután
Az osztrák gleccserek közül Hintertuxra lehet biztosan számítani a nyáron, jelenleg közel 20 kilométernyi pályán lehet síelni. A többi tiroli gleccser már bezárt a nyárra, a nyitás valamikor szeptember közepén várható, az időjárás függvényében.

Július 9-én bezárt a Dachstein-gleccser az alpesi síelők számára, itt már csak a sífutók gyakorolhatnak. A Mölltal-gleccseren a nyár elején karbantartást végeztek, de június 15. óta folyamatosan üzemelnek. A tervek szerint már csak 2018 májusában zárnak be egy újabb karbantartás idejére.

A kapruni Kitzsteinhorn gleccser várhatóan még a héten nyitva tart és július 23-án zárja kapuit az idei nyárra.

Svájcban az állandóan üzemelő Zermatt tartotta eddig a frontot. Hozzá csatlakozott a hétvégén a másik gleccser, Saas-Fee. Szokás szerint, Saas Fee már a következő nyárig nyitva tart.

A védőfóliával letakart Presena-gleccser pályája
A védőfóliával letakart Presena-gleccser pályája
Olaszországban a Presena-gleccser június elején bezárt, ahogy a képen látható, a pályát fóliával lefedték, a síelésre őszig várni kell. Az idén nyáron szintén zárva tart Val Senales. A síterep lázasan készül a következő szezonra, itt új liftet és új pályát is építenek.

Két gleccser üzemel Olaszországban. A Stelvióra idén is lehetett számítani. Zermatt olasz oldala, Cervinia pedig június 28-án nyitotta meg pályáit 3500 méteres magasságban, ahol szeptember 10-ig lehet síelni.

A tőlünk legtávolabbra üzemelő alpesi gleccserekről, a francia pályákról már korábban írtunk.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.