Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

GPS tévedés: rossz címre szállították ki a ratrakot

2016.11.28. Bata Attila

Biztos nem az első eset a történelemben, amikor több települést is hasonlóan hívnak, és a rosszat választjuk ki a GPS-szel. Ez történt egy német cég sofőrjével is, aki a tiroli hegyek helyett a németországi tengerpart közelébe szállította a ratrakot, ahol sok hasznát nem vehették.
Végre a helyes címre érkezett meg a ratrak! (Kép: Seefeld / Facebook)
Végre a helyes címre érkezett meg a ratrak! (Kép: Seefeld / Facebook)
Szinte minden évben történek kalandok a GPS-szel. Márciusban egy lengyel sofőrt vitt be méteres hóba, ahol három napra ott ragadt. Emlékezetesebb a tavalyi eset, amikor a belga sofőr 1200 kilométeres kitérővel vitte el a csoportját síelni Franciaországba. Szinte még el sem kezdődött a szezon, de az idei legjobb GPS bénázás címére már komoly jelölt érkezett a múlt héten.

Laupheim egy német település, nem is olyan messze az osztrák határról. Itt készült az a ratrak, amelyet már nagyon vártak a tiroli Seefeld síterepén. A ratrakot feltették a platóra, a már egy hete a cégnél dolgozó sofőr beütötte a címet a GPS-be és elvitte az ellentétes irányba. Németország északi részén is van egy Seefeld, összesen 46 házzal, közel a tengerparthoz, 9 méteres tengerszint feletti magasságban. Egy darab sípálya sincs a közelben sem. A megérkezett sofőr riadtan hívta a főnökét, hogy itt még hó sincs.

Ahová vinni kellett volna a pályagépet, az osztrák Seefeld, egy 1200 méter magasan fekvő síterep, amely a hétvégén már ki is nyitott, és nagyon várták már a járgányt a szezon előtti előkészületekben.

Ennyit tévedtek (Kép: Bild.de)
Ennyit tévedtek (Kép: Bild.de)
A német Bild szerint a rossz cím 757 kilométerre fekszik északra, tehát oda-vissza az kb. 1500 kilométer és még onnan az igazi cím, amely csak 211 kilométerre volt a gyártól. Az újság szerint az egész kitérő közel 5000 euróba került.

A tiroli síterep pénteken büszkén közölte a ratrak fényképét: "Végre megérkezett a mi ratrakunk!"

Frissítés

Utólag kiderült, hogy az egész egy jó kis reklámfogás volt a síterep részéről. Így a GPS bénázás címre elvileg nem pályázhatnának. Gyakorlatilag, azonban kiderült, hogy Németországban is több Seefeld létezik, és még a kamusztorisoknak is sikerült rossz helyre menniük.
KOMMENTEK
Bojka | 2016.11.29. 10:06
Bravó :)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel Alpennest csillagcsillagcsillagcsillag
Tiroli stílusú hotel Leutasch sífelvonójától 750 méterre, a bajor határtól 12 km-re festői környezetben reggelivel és hangulatos szaunavilággal várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.