Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyarmati Panka a hét sportolója a FIS-nél

Először ért magyar téli sportolót ez a megtiszteltetés.

2016.01.28. MSBSZ

Történelmi első világkupa-győzelmével Gyarmati Panka a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS, Federation Internationale de Ski) figyelmét is felkeltette.
Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Gyarmati Panka a múlt csütörtöki Mammoth Mountainon rendezett FIS Világkupa versenyen slopestyle-ban megszerezte élete első győzelmét. A FIS szakágak esetében (ide értendő az alpesi sí, sífutás és síugrás is) ez minden idők legjobb magyar eredménye.

A győztes futam
A Nemzetközi Sí Szövetség snowboardos szekciója rendezi azt a világkupa-sorozatot, melynek versenyein olimpiai kvalifikációt lehet szerezni. Ugyan a kvalifikációs időszak csak jövőre kezdődik, a versenyek ilyenkor is komoly érdeklődésre tartanak számot. A kaliforniai forduló ráadásul az amerikaiak számára házi rangadónak számít, így ez a siker különösen értékes.

Kép: @Gyarmati Panka
Kép: @Gyarmati Panka
Eredményének köszönhetően a Nemzetközi Sí Szövetség „A Hét Snowboard Sportolójának” választotta Gyarmati Pankát, és egy részletes sportolói életrajzot is közölt a honlapján, angol nyelven. A cikket az alábbi kommentárral osztotta meg a szövetség:

„Azzal, hogy első magyarként világkupa-versenyt nyert, Panka nemcsak hazájának hőse lett, hanem a miénk is!”
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.