Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyarmati Pankát ismét rangos versenyre hívták meg

2016.02.27. MSBSZ

Nincs megállás Gyarmati Panka számára, aki januári világkupa-győzelmével végleg letette névjegyét a legjobbak között. A Burton US Open után most egy újabb kiemelt meghívót hozott számára a posta.
A Suzuki NineQueens egy kizárólag hölgyek számára kiírt, versennyel egybekötött fotós médiaesemény. Minden tekintetben páratlan, és a legnagyobb ilyen jellegű rendezvény a világon. Különlegessége, hogy nem hagyományos hópark elemeken rendezik. Hogy a lányok tényleg királykisasszonynak érezhessék magukat, az ehhez kijáró ellátás mellett egy középkori várat mintázó, lélegzetelállító ugrató komplexumot építenek számukra. 

A szervezők célja, hogy különleges díszletek között látványos felvételek készülhessenek a világ legjobb snowboardosairól és freestyle sízőiről. Ehhez természetesen a szakma legjobbjainak tartott filmeseit és fotósait is meghívják. A rendezvényt március 13-18. között a Serfaus-Fiss-Ladis síterep látja vendégül Tirolban.

A többnapos esemény egy fotós-videós résszel kezdődik, melynek végén a fotósok is versenybe szállnak a legjobb képeikkel. Napnyugtakor és napkeltekor is készülnek képek, a legszebb fényviszonyok között. A felvételek elkészítéséhez helikoptert is biztosítanak a szervezők. A snowboardosok így szabadon trükközhetnek, mindenféle nyomás nélkül. Nem véletlen, hogy az ilyen jellegű események jelentik a sportág fejlődésének melegágyát. Ilyenkor lehet ugyanis a legideálisabb körülmények között új trükköket bemutatni.

Jamie Anderson a 2015-ös Nine Queens-en
Jamie Anderson a 2015-ös Nine Queens-en
A heti programot egy látványos big air verseny zárja. A sportolókat a hét során több kategóriában is értékelik: díjazzák a legjobb stílusú snowboardost, a legszebb trükköt, a big air verseny győztesét, és a végén összetett győztest is hirdetnek.

Panka már régóta szeretett volna indulni a Suzuki NineQueens-en, hiszen ez óriási megtiszteltetés. Ide viszont csak a legjobbakat hívják meg. Egyik fő szponzorának, a Red Bullnak adott legutóbbi interjújában az alábbiakat nyilatkozta a meghívás hátteréről:

„ Nyilván a világkupa-siker sokat nyomott a latba, illetve a svédországi versenyen az egyik zsűritag megemlítette, hogy szól majd az érdekemben egy-két jó szót. Úgyhogy, bár nagyon bíztam benne, egy pillanatra sem mertem magam beleélni, hogy tényleg ott lehetek. Nagyon boldog vagyok.”

Panka az egyhetes rendezvény első három napján tud csak részt venni, mert ugyanazon a héten rendezik a szezonzáró slopestyle világkupa-versenyt is Csehországban.
Kép: @Red Bull
Kép: @Red Bull
„Ez azt jelenti, hogy magát a big air versenyt így kihagyom Ausztriában. Viszont ez így remek felkészülés lehet majd a világkupára. Már ha legyőzöm a fáradtságot, ugyanis szerdán hajnali négykor kezdődik a fotózás, utána fogok utazni nyolc órát Csehországba.”

Előbb azonban a legendás Burton US Open következik. Az edzések két nap múlva kezdődnek, az elődöntőt szerdán rendezik. Onnan a legjobb hat lány jut be a pénteki döntőbe. Panka óvatos az esélylatolgatás kapcsán, hiszen az elmúlt hetek utazásai és kisebb hátsérülése azért megviselték:

„Két napja érkeztem vissza az Egyesült Államokba. Most nem vagyok a topon, a földrészek közötti utazgatás miatti hatalmas időeltolódás rendesen megviselt, tegnap éjszaka például két órát bírtam aludni. A hátam megsérült, kicsit most mindenem fáj. Szezon közben szokott ilyen lenni a sok becsapódás miatt. Az elmúlt három hétben nem nagyon tudtam normálisan ugratni. De ezen is túl kell lendülni.Izgulok, de közben érzem az esélytelenek nyugalmát is. 

Remélem, a verseny előtti edzésen már rendben leszek. Első alkalommal a részvétel lesz számomra a fontos, nem nyerni megyek. Még.”

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.