Ausztria Franciaország Lengyelország Magyarország Olaszország Románia Svájc Szlovákia Szlovénia
Belépés / Regisztráció
Országok
Főmenü
h i r d e t é s
Síterepajánló
Kaprun - Kitzsteinhorn
Síszezon július 23-ig!
Schnalstal
Síszezon május 7-ig!
Semmering - Zauberberg
Aktív hegyi üdülés
Budapesttől 4 órányira
Kövess minket: facebook twitter googleplus youtube

Gyarmati Pankát meghívták a Burton US Openre!

Cikk dátuma: 2016.02.16. | Szerző: Magyar Snowboard Szövetség
Gyarmati Pankát meghívták a Burton US Openre! Először kapott meghívást magyar snowboardos a Burton US Openre, a snowboard versenyek legnagyobb klasszikusára. Ami a teniszezőknek Wimbledon, az autóversenyzőknek az Indy 500, a kerékpárosoknak a Tour de France, az a snowboardosoknak a Burton US Open.
Hazánk legeredményesebb snowboardosa az M1 televízión jelentette be hivatalosan, hogy meghívást kapott az év egyik legfontosabb snowboard versenyére, a Burton US Openre. Panka videó interjúban jelentkezett be a dél-koreai Pjongcsangból, ahol a 2018-as téli olimpia tesztversenyét rendezik.

Az amerikai snowboard bajnokságot 1982-ben rendezték meg először. Ez volt az első komoly snowboard verseny, amely elindította a snowboard versenysporttá alakulását.

A Burton US Opent idén 34. alkalommal rendezik, helyszíne a coloradói Vail. A verseny nem a FIS, hanem a nagy hagyománnyal bíró snowboard versenyeket tömörítő WST szervezet versenynaptárába tartozik (a különbséget lásd a közlemény végén). A snowboardosok félcső és slopestyle versenyszámokban indulhatnak. A verseny fődíja kategóriánként 45ezer amerikai dollár.

A női mezőny mindkét versenyszámban 16 főből áll. A mérvadónak számító WST világranglista első 10 helyezettje mellett hat szabadkártyás versenyző kap meghívást, jelenlegi formája és az elmúlt időszakban nyújtott teljesítménye alapján.

A Burton US Openen soha nem indult még magyar snowboardos, Gyarmati Panka lesz az első. Maga a meghívás a legnagyobb elismerés, amit egy snowboardos kaphat, hiszen ez azt jelenti, hogy nemzetközi szinten is a legjobbak között tartják számon. Mondhatjuk, hogy ez a magyar snowboard sport eddigi legnagyobb sikere, éppen ezért eredmény tekintetében Pankával szemben semmiféle elvárás nincs.

Gyarmati Panka a Magyar Snowboard Szövetségnek az alábbiakat nyilatkozta:
„Nem gondoltam volna, hogy valaha is kapok meghívást, teljesen váratlanul ért. Amikor a svédországi versenyre megérkeztem, akkor kaptam e-mailben az értesítést. Először azt hittem, csak egy hírlevél a Burton US Open szervezőitől, aztán láttam, hogy ez egy meghívó a versenyre. Ott lenni is hatalmas dolog, ezért eredményben nem várok sokat. Ez már tényleg a top.”

World Snowboard Tour (WST, korábban TTR): Ez a szervezet foglalja magába az összes, nagy hagyománnyal rendelkező snowboard versenyt, mint amilyen az Air and Style, az X Games, a Laax Open vagy a Burton US Open. Ennek köszönhető, hogy a WST a snowboardosok körében a FIS-nél lényegesen nagyobb tiszteletnek örvend. A WST a versenyeket színvonaluk szerint négy kategóriába sorolja. A Burton US Open a legerősebb, „Elite” kategóriába tartozik. A WST versenyek során a FIS-hez hasonlóan lehet ranglista pontokat gyűjteni, de itt a versenyenként kapható pontszám függ a verseny kategóriájától, valamint a mezőny színvonalától és nagyságtól is. Kevesebbet ér tehát egy gyengébb mezőnyben elért győzelem. A szezonvégi szakági ranglisták (félcső, slopestyle és big air) kialakításakor a versenyzők adott szezonban elért legjobb ponteredményeinek átlagát veszik figyelembe. Big air esetén a legjobb kettő, slopestyle és félcső esetén a legjobb négy eredmény átlaga számít.
2016.02.16. 21:32:34 godive2
Szuperrr!
2016.02.17. 18:00:35 HofEE
Nagyszerű hírek :) Remélem koreában sikerül jó eredményt elérni az nagyot lendítene még az egészen!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó szervezetek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 14 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több információ a sütikről.