Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hajmeresztő! Százzal előzött pályamunkást a versenyző!

2013.02.11. Bata Attila

Hajmeresztő! Százzal előzött pályamunkást a versenyző! Nagyon rájár a rúd a szervezőkre a schladmingi világbajnokságon. Ezúttal, ma délben, egy pályamunkás maradt a pályán, majd a körülbelül 100 km/órás sebességgel érkező svájci versenyzőnek nagy bravúrral sikerült őt kikerülnie. A svájci csak nevetett ezen a célban, de komoly baj is történhetett volna.
Nagyon kevesen múlt, vagyis inkább a svájci Sandro Villetta lélekjelenlétének és hihetetlen reflexének köszönhető, hogy nem történt újabb baleset a schladmingi világbajnokságon. Ma rendezik meg a férfiak szuper-kombinációs versenyét, amelynek a lesiklás részére ma reggel került sor. A tükörjeges, betonkeményre fagyott (reggel a rajtnál mínusz 15, a célban mínusz 10 fok) pályán rengeteg apró baleset, kicsúszás vagy rontás történt. Az osztrák tévé szuper-lassított képein nagyszerűen lehetett látni, hogy a rendkívül nehéz pálya hogyan dobálta a síelőket.

Ilyen körülmények között indult el a svájci, aki éppen megcsinálta az ugrását a Panoráma-ugratón, majd azt láthatta, hogy az ideális nyomvonalban egy pályamunkás csúszkál előtte. Körülbelül 100 km/órás sebességénél sikerült azonnali döntést hoznia, kikerülnie, leelőznie a pályamunkást, ahogy a videón is látszik. A svájci csak mosolyogni tudott az egészen, amikor a célba ért.

Vannak gondok a pályák biztonságával kapcsolatban, az első napon egy hobbisíelő került a pályára, azóta megszigorították az ellenőrzést. A női szuper-g verseny közben egy pályamunkás bukott, amikor a hóbuckákat egyengette el, negyedórát állt miatta a verseny és helikopter érkezett hozzá.

A kombináció lesiklását az osztrák Baumann nyerte, a norvég Svindal és az olasz Innerhofer előtt. Este negyed hétkor kezdődik a második rész, a szlalom. Mondani sem kell, hogy Schladmingban hatalmas eseménynek ígérkezik a villanyfényes szlalom. Főleg, hogy osztrák áll az első helyen, de nincs rossz helyen Raich, Kostelic vagy Ligety sem. Aki teheti, nézze az esti versenyt, hátha látunk újra valami szokatlant.

KOMMENTEK
TGeree | 2013.02.11. 20:33
Hol volt ebben a bravúr?
westend-- | 2013.02.11. 21:11
Mi a bravúr? Szegény Régine Cavagnoud és Ulrike Maier tudna róla mesélni...

Ez lassítás, de gondolj bele, hogy százzal zúgsz le egy elvileg lezárt pályán, aztán egyszer csak előtted kolbászol vki...

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.