Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Halálos balesetek az osztrák hegyekben és sípályákon

2017.01.22. Bata Attila

Az elmúlt napokban is folytatódtak a szerencsétlen balesetek a sípályákon és sípályákon kívül. Hiába a fokozott lavinaveszélyre kiadott figyelmeztetés, halálos baleset is történt a salzburgi hegyekben. A pályákon is egymást érik a balesetek. Vigyázzunk magunkra és egymásra!
Négy hótalpas túrázó indult el a salzburgi hegyekben Krimml térségében ma reggel. A Gerlosplatte környékén lezúdult lavina mind a négy túrázót elsodorta, közülük ketten tudták kiszabadítani magukat a hó fogságából és hívták a hegyi mentőket. Sajnos, a másik két cseh túrázó nem élte túl a hóomlást. Az eset körülbelül 1700 méteres magasságban történt.

Szintén a salzburgi régióban, Neukirchen és Bramberg között található Pfeifferköpfl részen négyen síeltek pályán kívül ma reggel. Körülbelül 2100 méteres magasságban érte őket a lavina, az egyik síelőt elsodorta és újraélesztés után kritikus állapotban szállították az innsbrucki klinikára.

Szombaton egy 62 éves német síelő szenvedett halálos sérülést Hauser Kaibling síterepén. A Höfi Express lift völgyállomása felett kb. 300 méterrel ütközött egy 37 éves snowboardossal. A német síelő nyak- és koponyatörést szenvedett, és a helyszínen meghalt.

Szintén szombaton a tiroli Penken síterepén egy snowboardos eddig tisztázatlan okokból kicsúszott a pályáról, egy fának ütközött. A 25 éves snowboardost helikopterrel és komoly sérülésekkel szállították az innsbrucki klinikára.

Szombaton két eltévedt sítúrázót hozott le a hegyről a rendőrségi helikopter. Az ötvenes éveikben járó linzi sítúrázók a Rossleithenhez közeli Riegler-Ramitsch részen a kijelölt túra utakon haladtak, majd visszafelé eltévedtek és letértek az útról. Egy olyan meredek és nehéz terepen találták magukat, ahonnan sehová sem tudtak haladni. Segélyhívásukra érkezett a helikopter.

Pénteken dühítő baleset történt Bergeralm síterepen. A helyi síiskola tanulói közé csúszott be nagy sebességgel egy női síelő. Hatalmasat fékezve érkezett, és komoly hófelhőt zúdított a mögötte haladó, a csoportban a hátulról harmadikként síelő, 10 éves kislányra, aki neki ütközött a nőnek. A kislány megsérült és helikopterrel kellett kórházba szállítani. Az ismeretlen nő azonnal kereket oldott és elmenekült a helyszínről. A rendőrség a tanúk elmondásai alapján leírást készített róla, és keresi őt.

Ezek csak az utóbbi napok fejleményei. Tegyük hozzá, hogy naponta több hír érkezik balesetről az osztrák és más alpesi pályákról. Legyünk óvatosak!
KOMMENTEK
csabor | 2017.01.22. 17:46
A Höfi Expressnél ott voltam. Reggel az első csúszásnál történt. Nem kívánom senkinek.
Brockey | 2017.01.22. 18:15
Csabor, és volt a német síelőn sisak?
Bata Attila | 2017.01.22. 18:19
@Brockey az osztrák hírekben erről nem találtam semmit.
PTK26 | 2017.01.23. 11:32
Kicsit sűrűre sikeredett ez a pár nap ilyen téren..
Brockey | 2017.01.23. 16:44
Batus, köszönöm.
Nem gondolnám, hogy sisakban lehet koponyatörést szenvedni (vagy valami nagyon nagy ütésnek kell lennie), így azt gyanítom, hogy nem volt rajta. Egyébként kíváncsi lennék a snowboardos kihallgatása utáni hivatalos megállapításokra (esetleges jogkövetkezményekre).
Bata Attila | 2017.01.23. 18:01
Sajnos lehet sisakban is halálos fejsérülést szerezni, számos példa van rá. Igazából a motorosoknál használt, sokkal erősebb sisak kellene a kisebb veszélyhez, de abban nem lehetne síelni.
örökkezdő | 2017.01.24. 16:20
Jó lenne, ha a snowboardosoknak külön pályájuk lenne. Rengeteg balesetet okoznak.
kisvargacz | 2017.01.25. 15:30
Nemkéne....

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.