Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Halálos síbaleset: egy év felfüggesztve a vétkesnek

2017.11.21. Bata Attila

Szeptember végén hozott ítéletet a francia bíróság egy 2014 márciusában történt halálos síbaleset ügyében. Az akkor 16 éves fiatal a kék pályán, 60 km/órás sebességgel száguldva ütközött egy hétéves gyermekkel, aki belehalt sérüléseibe. Az ítélet: egy év felfüggesztve.
A síterep: Le Dévoluy
A síterep: Le Dévoluy
2014. március 6-án a Hautes-Alpes megyében található Le Dévoluy síterepén halálos baleset történt. A szakértői vélemény szerint egy 16 éves síelő körülbelül 60 km/órás sebességgel haladt egy kék pályán. Sebességét nem csökkentve gázolt el egy hétéves fiút, aki az ütközés következtében a baleset helyszínétől 30 (!) méterre került. Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

Több mint három évvel később megszületett az ítélet. A gondatlanságból elkövetett emberölésért, a sípályák szabályainak be nem tartásáért előzetesen az ügyész egy év felfüggesztett börtönbüntetést kért, amelyet a bíróság helybenhagyott.

Az elhunyt kisfiú családja a síterepet is hibáztatta, mivel a kék pálya mellett egy radar mutatta a síelők sebességét. A család szerint a radar "sarkallta" minél gyorsabb sebességre az elkövetőt. A síterep állítása szerint, pont ellenkezőleg, mint az utakon, megelőzési célból helyezték ki a radart, hogy a gyors síelők a figyelmeztetés hatására lassítsanak a pályán.

A baleset után az ilyen radarok haszna vagy veszélyessége azonnal téma lett a francia síterepek üzemeltetői között. A baleset helyszínén már másnap leszerelték a radart. A többi síterep saját hatáskörében döntött a sebességmérőkről. A többség csak a sebesség kedvelőinek külön kialakított, biztonságos pályákra telepít radarokat.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.