Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Harminc órát hevert a holttest a sípálya mellett

2016.01.27. Bata Attila

Harminc órát hevert a holttest a sípálya mellett Körülbelül harminc órán keresztül hevert egy halott síelő teteme egy Bad Kleinkirchheim-i sípálya mellett. Az osztrák síelő még vasárnap délután szenvedett halálos balesetet miután egy fának üközött. A holttestét egy rakrakos fedezte fel munka közben hétfőn késő este.
A karintiai Bad Kleinkirchheimhez közeli településről származott az a 47 éves síelő, aki minden valószínűség szerint vasárnap délután szenvedett halálos balesetet. Eddig ismeretlen okokból kicsúszott a Priedröfer pályáról és nekiütközött egy fának, majd onnan kilenc méterrel arrébb a hegyoldalban találták meg.

A helyi lifttársaság képe a rendőrségi vizsgálathoz. A baleset helyszíne: friss vágás a fában, előtte az egyik eldeformálódott síléc
A helyi lifttársaság képe a rendőrségi vizsgálathoz. A baleset helyszíne: friss vágás a fában, előtte az egyik eldeformálódott síléc
A rendőrség a mobiltelefonja adataiból, valamint a síbérletéből kinyert információkból kiderítette, hogy a baleset valamikor vasárnap 15 óra után történhetett. A síelő a fenti hüttéből indult, majd a Priedröfer pálya egyik szakaszán, 1400 méteres magasságban, az un. Höllenrinne részen csúszott ki a pályáról. Ez egy jól síelhető szakasz, a helyi rendőrfőnök szerint gyakorlott síelők ezen a részen 70-80 km/órás sebességre is felgyorsulhatnak.

A holttest annyira pályán kívülre került, hogy normális esetben nem is lehetett észrevenni. Csak akkor, ha valaki alaposan végigjárta volna az adott pályaszakaszt. Az elhunyt egyedül élt, eltűnését nem jelentették, nem is keresték korábban.

A holttestet egy raktrakos találta meg hétfő este 22 óra után, amikor meglátott egy sílécet a pálya mellett és megállt megnézni mi történhetett.

A helyszín a 16-os pálya és a Höllenrinne rész H-val jelölve
A helyszín a 16-os pálya és a Höllenrinne rész H-val jelölve
A helyiek ismerték az elhunytat, jó síelőnek tartották. A halálát koponya- és agyi sérülések okozták, annak ellenére, hogy viselt bukósisakot. Az orvos szerint azonnal az életét vesztette.

A bukás okát csak találgatják. Bár ezt a részt Höllenrinnének (kb. pokoli árok) hívják a helyiek, a pálya teljesen normális állapotban volt. Ezen a részen nincs éles kanyar vagy bukkanó. A helyiek szerint ezen a részen korábban még nem történt hasonló baleset - írta a Kleine Zeitung.
KOMMENTEK

Szállástippek
Thermenblick apartmanház
Pályaszállás a Bad Kleinkirchheim-i Maibrunnbahn felvonóitól kb. 200 m-re. A szállás 2-5 fős apartmanokkal rendelkezik. Pár percnyi gyaloglásra található kávézó, pékség, étterem, illetve vásárlási lehetőség is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel NockResort csillagcsillagcsillagcsillag
Nívós, 4 csillagos szálloda közvetlenül a bad kleinkirchheimi sípályák és síiskola mellett, kb. 300 méterre a legközelebbi sífelvonótól (Maibrunnbahn). Wellness részleg 1000 m2-en medencével, szaunákkal, gőzfürdővel, pezsgőfürdővel és realxációs szobával. Gyerekbarát szolgáltatások!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienhäuser Tröster
Komfortos apartmanok a Bad Kleinkirchheim-i sípálya közvetlen közelében, gyönyörű rálátással a városra. Gyaloglásnyi távolságra található a sípálya, a városközpont és a termálfürdő. Csak heti turnusokban foglalható!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.