Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A határközeli síterepeken is beindult a szezon

2015.11.30. Stánicz Balázs

A közelebbi osztrák síterepeken is beindult az idény november utolsó hétvégéjén. Hochkar, Semmering és Ötscher mellett mások is kinyitottak.
Ahol a hóágyú, ott a síelés. A mottó különösen igaz az alsó-ausztriai síterepekre. Az intenzív hóágyúzásnak köszönhetően november utolsó napjaiban kezdetét vette a síszezon. A természetes hó Hochkar kivételével még csekély, jellemzően 10-20 cm. A nyolcnapos hóágyúzás több helyen meghozta az eredményt, és az elmúlt hétvégén már síelhettünk. Startoltak a nagyok, így Hochkar, Ötscher és Stuhleck is. A kisebbek sem tétlenkedtek, a Veitshalpe naposabb oldalán fekvő Brunnalm is megnyitotta kapuit. Síelésről szólt a hétvége a talán kevésbé ismert Jauerlingen és a Wechsel hegységben fekvő Feistritzsattelon is. Utóbbin november 23-án még alig volt hó, a hétvégére végül sikerült fehérré varázsolni a sípályát. Egyelőre mindegyik síterepen csak néhány sípálya és felvonó üzemel, a pályákon 20-50 cm vastag a hótakaró. December első hétvégéjére további síterepek nyitásával számolhatunk, így Mönickhirchen és Annaberg is kezdi a szezont. Ebbe a kedvező tendenciába beleszólhat a jövő héten várható enyhe idő. A hóhatár a kezdeti 1300 méterről keddre 1500-1800 méterre kúszik fel, majd ezt követően 1500 méteren pár napig 10 fokos nappali maximumok várhatók.
KOMMENTEK

Szállástippek
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalet Stuhleckblick
2 db, egyenként 4 fős, kb. 50 m2-es modern üdülőház, kb. 80 méterre a legközelebbi stuhlecki húzólifttől és sípályától! Felszereltség: saját hordószauna, nappali, 2 db hálószoba, wifi, smart TV.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.