Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazik a környéken, irány a sípályák!

2009.02.17. Bata Attila

Havazik a környéken, irány a sípályák! Végre komolyabb havazás söpört végig hazánkon és környékünkön. Februári tavasz helyett ismét visszatért a tél, egyre biztatóbb a helyzet a hazai síterepeken is. Érdemes figyelni a hazai hóviszonyok alakulását, és akár egy napon eltölteni a hétközben valamelyik hazai terepen, mielőtt beköszönt a hétvégi zsúfoltság.
Egyelőre biztatóan alakulnak a hóviszonyok a hazai pályáinkon. Nagyon régen fordult már elő, hogy szinte az összes hazai pálya részesült a havazásból. Az országos havazásnak köszönhetően hétközben is valószínűleg nyitva tart az eplényi, a mátraszentimrei, a kékestetői, a visegrádi, a dobogókői, és a bánkúti pálya. Az aktuális hóviszonyokról, a pályák állapotáról és az esetleges kedvezményekről érdemes tájékozódni a síterepek weboldalain, ahol a legtöbb esetben érdemes benézni a fórumokba is, hiszen az üzemeltetők gyakran ide teszik fel a legfrissebb híreket.

Szlovákiában is esett a hó az utóbbi napokban. Átlagosan 25-30 cm friss havat regisztráltak múlt hét péntek óta. Donovalyban például a múlt héten mért 25 centiméteres hóréteg már megduplázódott. Jó hír a Szlovákiába indulóknak, hogy tartósnak ígérkezik a hóesés, és a mostani előrejelzések szerint csak pénteken kell arra számítani, hogy alábbhagy a havazás.

Lengyelországban is erősen havazott az utóbbi napokban. A Lengyel-Tátrában, a Kasprovy Wierch csúcsán a tegnap 26 cm hó esett, az utóbbi 48 órában összesen 55 centiméterrel hízott itt a hótakaró. Az ország másik híresebb síterepén, Sniezkán tegnap 11 cm friss havat mértek, itt jelenleg 93 cm a hó vastagsága. Az alacsonyabban fekvő városokban is elég vastag havat lehet találni, Tarnowban 50 cm, Lublinban 20 cm, Katowicében 19 cm, Varsóban pedig 11 cm a hó vastagsága.

A környéknél maradva, ne feledkezzünk meg Csehországról sem. Az 1324 méter magas Lysa Hora tetejére naponta 15-20 cm hó hullott a hétvégén, így már több mint másfél méter a hó vastagsága. A nagyobb városokban is megmaradt a hó, Brnoban és Ostravában 10 cm, Karlovy Vary-ban és Liberecen 16 cm vastag havat mértek, de még Prágában is hullott három centiméter hó.

Ausztriában a déli és délkeleti részek kivételével jelentős mennyiségű hó eshet. Kedd estétől egyre erősebb havazásokra kell számítani a Vorarlberg, Észak-Tirol, Salzburg, és Felső-Ausztria környékén, valamint Stájerország magasabb részein. Ezeken a helyeken akár újabb fél méter friss hó is eshet az elkövetkező napokban. Szerdától fokozatosan csökken majd a havazás intenzitása, és egyre hidegebb köszönt be a szomszédban. Csütörtökön és pénteken folytatódik a hideg idő, csökken a felhőzet, helyenként már a nap is kisüt majd.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.