Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazott Szicíliában, már lehet síelni az Etnán

2016.01.20. Bata Attila

Komoly havazás érte el Dél-Olaszországot az előző napokban. Az Appenninektől egészen Szicíliáig a déli országrész viszonyaihoz képest erős havazás érkezett, még az alacsonyabb részeken is 20-30 cm hó hullott. Szicíliában is havazott, szerdától, idén először, már az Etna tűzhányójára épült síterep is kinyitott.
Az Appenninekben ismét bejött a "rövid idő alatt sok hó" forgatókönyv. Sok településen félméteres hó hullott, ahol a vihar méteres hóakadályokat is emelt. Külön rosszul járt Campobasso település (701 m), ahol a 35 cm hó mellé még földrengés is társult.

Havazás az Etna oldalában
Délebbre tartva is tombol a tél. Rengeteg képet tettek fel a behavazott déli A3-as autópályáról. ahol a havazás megbénította a forgalmas Salerni és Reggio Calabria között. Calabria régióban a 238 méter magasan fekvő Cosenza település tegnap estig már 35 cm havat kapott.

A legdélebbi, szicíliai régiókban is havazott. Linguaglossa településen valaki annyira megörült a havazásnak, hogy sílécet csatolt a faluban és ezt a videót tette fel a világhálóra:

Linguaglossa: utcai síelés
A helyiek már kezdtek aggódni, hogy mikor lehet már végre síelni az Etnán. A havazás ebben is segített. Január 20-án megnyílt az egyik legérdekesebb olasz síterep, ahol a tűzhányó oldalában lehet síelni.
Etna északi oldala, 1830 méteren, webkamera kép ma reggel
Etna északi oldala, 1830 méteren, webkamera kép ma reggel
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.