Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvége: sorra nyíltak a pályák az Alpokban

2016.10.23. Bata Attila

Október utolsó előtti hétvégéjén számos síterep kinyitott az Alpokban. Újdonság, hogy már nemcsak a gleccsereken lehet síelni, hanem az alacsonyabban fekvő pályákon Olaszországban és Ausztriában is. Ezzel egyidőben Észak-Amerikában is beindult a szezon. Itt hatalmas hó esett mostanában.

Les 2 Alpes

Erről már beszámoltunk. A francia gleccserterep 10 napra kinyit. A másik jelenleg síelhető francia gleccser Tignes.

Kitzbühel

Erről is írtunk. Jelenleg az összes osztrák gleccser nyitva tart. Kitzbühel az egyetlen nem gleccseren található síterep.
Titlis (CH)
Titlis (CH)

Diavolezza és Titlis

Diavolezza (CH)
Diavolezza (CH)
Két svájci gleccseren is megkezdődött szombaton a szezon, igaz még csak 1-2 pályával. Engadin St. Moritz (Diavolezza) és Engelberg (Titlis) gleccserei mellett két további svájci gleccseren - Zermatt és Saas Fee - lehet síelni.
Solda / Sulden (ITA)
Solda / Sulden (ITA)

Cervina és Solda

Csak hétvégén üzemelnek, majd a következő hétvégétől már véglegesen kinyit Cervinia gleccsere. Már az első hétvégén át lehet síelni a svájci oldalra. Öt pályával nyit a nem gleccserterepnek számító Solda (Sulden). Ezeken felül további két gleccser tart nyitva Olaszországban, Stelvio és Val Senales. A tervek szerint november közepétől lehet síelni a Tonale gleccseren.
Solda / Sulden (ITA)
Solda / Sulden (ITA)

Arapahoe Basin

Bár nem Európa és Alpok, de pénteken az USA-ban is megkezdődött a szezon. Először a coloradói Arapahoe Basin nyitotta meg a kapuit. Érdekesség, hogy Jackson Hole síterepén októberben eddig másfél méter hó hullott. Ilyen sok havat 16 éve nem mértek a síterepen októberben. Több síterepen is 50-60 cm hó hullott, további nyitások várhatóak a közeljövőben.
KOMMENTEK

Szállástippek
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.