Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hol lehet síelni ezen a hétvégén Ausztriában?

2009.12.04. Bata Attila

Hol lehet síelni ezen a hétvégén Ausztriában? Ahogy a hatalmas hónak, úgy az egy évvel ezelőtti nagyszerű állapotoknak sincs nyoma a közelebbi osztrák síterepeken. Erre a hétvégére felejtsük el a határhoz közeli síterepeket, de egy kicsit hosszabb autókázással már találhatunk nyitva tartó síterepeket, amelyek még csak korlátozottan üzemelnek.
Leginkább a kb. 500 kilométerre található, modern, hóágyúzott ski amadé terepei nyitnak ki a hétvégén. Pénteken végre kinyitnak a ski amadé egyik legjobb helyén Zauchensee síterepén is, sajnos csak egyetlenegy pályát tudtak formába hozni az első napra. A nyitó napon a hatszemélyes Gamskogel I üzemel, ezzel a fenti Gamskogel pályához lehet utazni. Innen kicsit le kell csúszni a lift folytatásához, a Gamskogel II-hez és a mellette lévő pálya síelhető, ahol a női Világkupa versenyeit szokták rendezni. A megnyitott pálya 600 méter hosszú, és 230 méter szintkülönbségű. A nap végén a Seekar csákányossal lehet felkapaszkodni a lifthez, amely visszavisz a völgybe.

Hóágyúznak a közeli Altenmarkt-Radstadt síterepén is, itt szombaton szeretnének nyitni, ha sikerül. Szombat reggel szintén szeretnének megnyitni, legalább egy pályával, Zauchensee másik oldalán, a Flachauwinkl-Kleinarl részen. Itt a Powder Piste pálya biztosan megnyílik, a többi az időjáráson is múlik.

Flachauban az újonnan épített Starjet 3 a legjobbkor lett kész, hiszen ezen a részen lehet síelni a hétvégén, az alsóbb liftek ablakából csak az üres pályákon álldogáló hóágyúkat bámulhatjuk egyelőre. A szomszédos Wagrainban a Flying Mozart kabinossal lehet feljutni a felsőbb részekre, aztán átcsúszni a flachaui oldalra, vagy tovább a hátsó részen található Top Liner lifthez. A lift melletti meredek fekete és piros pályák üzemelni fognak. Szombattól kezdve pedig a Grafenberg oldal is megnyílik. A felsőbb részeken található két Sonntagskogel felvonót, valamint a Hachau liftet, és a közelükben található pályákat is lehet használni.

A Gastein-völgyben már működik az új szépre sikeredett kabinos felvonó, sajnos csak túrázóknak. Síelni korlátozott üzem mellett szombattól a Sportgastein és a Dorfgastein-Großarltal részeken lehet majd.

A Saalbachban (nem ski amadé!) nincs sok hó. A leogangi részt tudják kinyitni a hétvégére, így mégis jobban mutat a statisztika, hogy már december 4-től lehet síelni. A nyolcszemélyes Asitzgipfelbahn fog üzemelni, szombaton ehhez jön még egy húzólift is.

"Kihelyzett tudósítónk", Stani, jelentette Zell am See környékéről, hogy szépen hull a hó, és itt is lehet a hétvégén síelni, 4 lift (egy kabinos, egy hatüléses, egy négyüléses és egy húzólift) fog üzemelni.

A Stájerországhoz tartozó Schladming régió négy hegyén csak kevés hó esett az előző napokban, de ez is elég lehet, hogy felfrissüljön a hetek óta lestrapált alap. Itt mindenki nagy tömegre készüljön, hiszen nyitóbuli lesz David Guetta fellépésével, amelyre már elővételben az összes, tízezer jegy elkelt.

Csábító lehet, és még esetleg hatótávolságon belül található Kelet-Tirol. Pénteken nyit Brunnalm remek hóviszonyokkal, 80 centiméter friss hó esett. A liftek nagy része járni fog, azon ritka síterepek közé tartozik, ahol annyi hó van, hogy vissza lehet síelni a völgybe. Itt szombaton koncertes-zenés-táncos nyitóbuli lesz!

Karintiában Heiligenblut a nyerő egyelőre, itt is 80 cm, javarészt friss hó várja a síelőket, de a legfontosabb, hogy szombattól az összes lift üzemel. A másik karintiai kiemelt síterepen, Nassfelden is végre lehet csatolni. Igaz, egyelőre fel kell utazni Európa leghosszabb kabinosával, hogy a mellette található hátsó részen, a Mössern lift melletti védettebb pályákon lehessen síelni. A nyitónapon 19 euróba kerül egy jegy.

Katschberg terepén még egy hete csupa zöld volt minden, most 40 cm hóvastagsággal a pályákon, szombattól öt lift fog üzemelni. Készülnek Gerlitzen síterepén is. Egyelőre még hóágyúzzák a pályákat. Itt kissé eltérő időpontban, hétfő reggel kezdődhet meg a szezon, de még a vasárnap reggelt sem lehet teljesen kizárni...

Ezen felül érdemes megnézni a stájer Turracher Höhe (itt a liftek 3/4-e üzemel), Tauplitz, Kreischberg, vagy Lachtal weboldalait vagy webkameráit, hiszen itt is lehet síelni. Biztos havat Obertauernben találunk, vagy bármelyik osztrák gleccseren.

A távolabbi tiroli és vorarlbergi síterepek is éledeznek, de távolságuk miatt kihagytuk a hétvégére esélyes síterepek felsorolásából.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.